Qualcomm Snapdragon 410, 64-bit και 4G LTE World Mode για οικονομικά smartphones

Qualcomm

H Qualcomm ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Snapdragon 410 με ενσωματωμένο τσιπ 4G LTE παγκόσμιας εμβέλειας και αρχιτεκτονική 64-bit. Το 410 κατασκευάζεται στα 28nm και περιλαμβάνουν τα γραφικά Adreno 306 υποστηρίζοντας αναπαραγωγή βίντεο 1080p και κάμερες 13 megapixels.

Ο επεξεργαστής είναι συμβατός με όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Android, Windows Phone και Firefox, με την αναμενόμενη ημερομηνία διάθεσής του σε εμπορικές συσκευές να τοποθετείται στο δεύτερο μισό του 2014.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε 4G LTE σε οικονομικά smartphones κάτω των $150 με τον επεξεργαστή Snapdragon 410», δήλωσε ο Jeff Lorbeck, επικεφαλής της εταιρείας στην Κίνα. «Το Snapdragon 410 τσιπ θα είναι, επίσης, το πρώτο από τα πολλά με υποστήριξη 64-bit καθώς η Qualcomm Technologies ηγείται της μετάβασης του οικοσυστήματος φορητών συσκευών στην αρχιτεκτονική 64-bit».

Πριν λίγες βδομάδες ο επικεφαλής του τμήματος marketing Anand Chandrasekher χαρακτήρισε τη δυνατότητα 64-bit του επεξεργαστή A7 του iPhone 5S ως «μαρκετίστικο τέχνασμα» που δεν έχει κανένα όφελος για τον καταναλωτή. Όπως αναμενόταν, η εταιρεία έσπευσε να μπαλώσει τη γκάφα του Chandrasekher, ο οποίος και υποβιβάστηκε σε άλλη θέση.

[via Qualcomm]

Loading