Qualcomm Snapdragon 821 SoC: Λεπτομέρειες για τον νέο επεξεργαστή των μελλοντικών ναυαρχίδων [IFA 2016]

qualcomm-Snapdragon-chip

Η Asus είχε παρουσιάσει το ZenFone 3 Deluxe τον περασμένο Ιούλιο ως το πρώτο smartphone στον κόσμο με Qualcomm Snapdragon 821 SoC, αλλά η Qualcomm αποφάσισε να περιμένει μέχρι την IFA Berlin 2016 για να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο SoC.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, το Snapdragon 821 διαθέτει 4 πυρήνες Kryo χρονισμένους στα 2.4GHz, με αποτέλεσμα να είναι κατά 10% πιο γρήγορο σε σύγκριση με το Snapdragon 820. Επίσης, ο επεξεργαστής γραφικών Adreno 530 GPU είναι κατά 5% πιο γρήγορος (χρονισμένος στα 650MHz) και συνολικά η ενεργειακή κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 5%. Σε αυτά προσθέστε μικροβελτιώσεις στην διαχείριση των εφαρμογών και της διαδικασίας εκκίνησης των συσκευών για μια συνολική βελτίωση της τάξης του 10%.

Τέλος, το Snapdragon 821 υποστηρίζει το Snapdragon VR SDK για την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Google Daydream, τεχνολογία Dual PDAF (Phase Detection AutoFocus) για ακόμα ταχύτερη αυτόματη εστίαση σε απαιτητικές καταστάσεις, αλλά και τεχνολογία Extended Laser AutoFocus Ranging για επέκταση του εύρους του συστήματος Laser AutoFocus.

Το Qualcomm Snapdragon 821 SoC αναμένεται ότι θα χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα high-end συσκευών μέσα στους επόμενους μήνες.

[via]

Loading