Είναι γνωστό ότι η Qualcomm κατέχει τη μερίδα του λέοντος στον χώρο των mobile επεξεργαστών, καθώς οι περισσότερες εταιρείες έχουν προτιμήσει τις δικές της προτάσεις για όλων των ειδών τις συσκευές (entry-level, mid-range, high-end) αντί του μεγάλου αντιπάλου που ακούει στο όνομα Nvidia.

qualcomm_snapdragon

Δεδομένου ότι έφυγε από την αγορά η Texas Instruments και ότι η Intel ακόμα δεν έχει πείσει τους κατασκευαστές για τις δυνατότητες της (αν και ήδη βλέπουμε Intel-based φορητές συσκευές), θα έλεγε κανείς ότι η Qualcomm παίζει χωρίς αντίπαλο, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η μεγάλη απειλή για την Qualcomm ακούει στο όνομα MediaTek.

Η κινέζικη εταιρεία έχει καταφέρει να πάρει μεγάλο μερίδιο αγοράς στη χώρα της, αφού την εμπιστεύονται ολοένα και περισσότερες από τις ανερχόμενες εταιρείες (βλ. Xiaomi, Oppo, BBK, Umeox, MYSAGA κ.ά.) τόσο για την ποιότητα των επεξεργαστών της, όσο και για το πολύ χαμηλότερο κόστος.

Γι' αυτό, η Qualcomm αποφάσισε να "ψιλοεπιτεθεί" στη MediaTek μέσα από ένα νέο video, όπου τονίζει ότι δεν έχει σημασία η ποσότητα των πυρήνων σε έναν επεξεργαστή (θυμηθείτε ότι η MediaTek ετοιμάζει true-octacore), αλλά η ποιότητα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η τωρινή γενιά επεξεργαστών Snapdragon διαθέτει 170% ταχύτερη CPU, με τη δύναμη αυτή να αντιστοιχεί μόλις στο 15% της συνολικής απόδοσης του SoC (system-on-chip) που επίσης περιλαμβάνει GPU, 4G LTE κ.ά.

Advertisements