Ρομπότ βοηθά ανθρώπους με αναπηρία να ντυθούν

Ερευνητές στο MIT CSAIL βρήκαν τον τρόπο να βοηθήσουν άτομα με αναπηρίες ή μειωμένης κινητικότητας να φορούν τα ρούχα τους εύκολα, δίχως κόπο και προσπάθεια. Οι ερευνητές θεώρησαν επιτακτική την ύπαρξη μίας επιπρόσθετης παρουσίας, η οποία θα βοηθούσε σε σημαντικό βαθμό τα άτομα που αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες δυσκολίες.

Η προαναφερθείσα παρουσία – προφανώς – αναφέρεται στην ύπαρξη ενός ρομπότ που βοηθά κάποιον να ντυθεί. Σίγουρα όταν ένα άτομο βοηθά κάποιον άλλον να φορέσει ένα ρούχο, ξέρει πώς να το κρατήσει και πώς να κάνει προσαρμογές έτσι ώστε να φορεθεί κατάλληλα. Με τα ρομπότ, ένα από τα προβλήματα που είχαν προκύψει στο παρελθόν ήταν ότι σταματούσαν οποιαδήποτε ενέργεια, όταν συναντούσαν ένα εμπόδιο.

Προς επίλυση αυτού του προβλήματος, ένας από τους ερευνητές της ομάδας, ο Shen Li ανέπτυξε έναν αλγόριθμο για να επαναπροσδιορίσει την ασφάλεια κίνησης του ρομπότ, επιτρέποντας τις λεγόμενες «ασφαλείς επιπτώσεις». Σύμφωνα με τον Li:

Η ανάπτυξη αλγορίθμων για την πρόληψη σωματικής βλάβης χωρίς να επηρεάζεται άσκοπα η αποτελεσματικότητα της ενέργειας είναι μια κρίσιμη πρόκληση. Επιτρέποντας στα ρομπότ να κάνουν μη επιβλαβείς επιπτώσεις στους ανθρώπους, η μέθοδος μας μπορεί να βρει αποτελεσματικές τροχιές για τα ρομπότ προκειμένου να ντύσουν τον άνθρωπο με εγγύηση ασφάλειας

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.




Loading