up_icon
Concepts Press Releases Samsung Technology

Οκτώ Νέα Projects Τεχνητής Νοημοσύνης από το C-Lab της Samsung στην CES 2019

29 Δεκεμβρίου 2018 Yannis Elpidis

Οκτώ Νέα Projects Τεχνητής Νοημοσύνης από το C-Lab της Samsung στην CES 2019

Η Samsung ανακοίνωσε οκτώ νέα, καινοτόμα projects Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που ανέπτυξε το πρόγραμμα της εταιρείας C-Lab, και τα οποία θα παρουσιαστούν στη CES 2019, 8-11 Ιανουαρίου. Επιπλέον, οκτώ start-ups που έχουν δημιουργηθεί από το C-Lab θα παρουσιάσουν τα προσφάτως διαθέσιμα εμπορικά τους προϊόντα στη CES για να διερευνήσουν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Τα οκτώ νέα projects του C-Lab περιλαμβάνουν: την υπηρεσία εικονικής διαφήμισης in-video “Tisplay”, τη λύση ASMR ηχογράφησης "aiMo”, την υπηρεσία άμεσης δημιουργίας video “MEDEO”, την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης ανάλυσης ειδήσεων “PRISMIT”, την υπηρεσία δημιουργίας αρώματος κατά παραγγελία “Perfume Blender”, την αυτορρυθμιζόμενη βάση monitor “Girin Monitor Stand”, το επιτραπέζιο φωτιστικό τεχνητής νοημοσύνης “alight”, και τη λύση ακουστικής υποβοήθησης ”SnailSound”.

Στην CES 2019, το C-Lab θα παρουσιάσει το μεγαλύτερο αριθμό projects που έχει αποκαλύψει ποτέ σε μία μόνο έκθεση από την πρώτη παρουσία του το 2016. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει στην τελειοποίηση των projects και στην προετοιμασία των πρωτότυπων προϊόντων πριν αυτά φτάσουν στην αγορά.

Όπως δήλωσε ο Inkuk Hahn, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του Creativity & Innovation Center της Samsung Electronics.

"Θα παρουσιάσουμε πολλά υποσχόμενα projects του C-Lab που αξιοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της δημιουργίας περιεχομένου video, δημιουργίας αρωμάτων και άλλων. Συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητά μας και ελπίζουμε να κερδίσουμε την προσοχή των παρευρισκόμενων"

Επιπλέον, οι start-ups από το C-Lab της Samsung: MOPIC, LINKFLOW, lululab, WELT, Cooljamm company, MONIT, BLUEFEEL και analogue plus θα συμμετάσχουν στην CES 2019 για να παρουσιάσουν προσφάτως διαθέσιμα εμπορικά προϊόντα και να διερευνήσουν διεθνείς επαγγελματικές ευκαιρίες.

Τρεις από αυτές τις νεοσύστατες επιχειρήσεις του C-Lab έχουν διακριθεί κερδίζοντας στα Innovation Awards της CES 2019. Aξιοσημείωτο είναι το παράδειγμα της φορητής κάμερας της LINKFLOW. Η FITT360 απέσπασε βραβείο στην κατηγορία Ψηφιακής Εικονοποίησης (Digital Imaging) επί δύο συναπτά έτη. Οι MOPIC και lululab κέρδισαν στις κατηγορίες Φορητών Media Players και Αξεσουάρ (Portable Media Players & Accessories), και Βιοτεχνολογίας (Biotech). Από το 2016, οι start-ups του C-Lab έχουν νικήσει συνολικά έξι φορές και έχουν αποδείξει την εμπορική αξία καθώς και την τεχνολογία τους.

Το C-Lab δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012, ως εσωτερικό πρόγραμμα επώασης ιδεών που ενθαρρύνει τη δημιουργική εταιρική κουλτούρα και καλλιεργεί καινοτόμες ιδέες από τους εργαζόμενους στη Samsung. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη ιδεών από όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Από το 2015, η πολιτική της C-Lab για νεοσύστατες επιχειρήσεις βοηθά τα στελέχη της εταιρείας που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τα C-Lab projects, να ιδρύσουν τις δικές τους start-ups. Η Samsung υποστηρίζει τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω επενδύσεων κεφαλαίων εκκίνησης και επιχειρηματικής καθοδήγησης για να συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής τους, εγγυώμενη παράλληλα ανεξαρτησία στο διοικητικό τομέα.

Tisplay

Η “Tisplay” είναι μια υπηρεσία εικονικής διαφήμισης που μπορούν να χρησιμοποιούν οι δημιουργοί περιεχομένου κατά τη διάρκεια live streaming. Η Tisplay αναγνωρίζει την επιφάνεια των ρούχων του σχεδιαστή και τοποθετεί τις διαφημίσεις μέσω τεχνολογίας θέασης και γραφικών υπολογιστή για να φαίνονται ως εκτυπωμένες πάνω στο ύφασμα. Οι δημιουργοί, εκτός από διαφημίσεις, μπορούν να προβάλλουν διάφορες εικόνες που σχετίζονται με το περιεχόμενο του video με τέτοιο τρόπο ώστε να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με το κοινό τους. Επιπλέον, οι θεατές μπορούν να απολαύσουν τα videos χωρίς τις ενδιάμεσες παύσεις των pop-up διαφημίσεων.

aiMo

Η λύση ASMR ηχογράφησης "aiMo” πραγματοποιείται με τη χρήση smartphone και θήκης που προσομοιάζει το ανθρώπινο αυτί. Κατά την εγγραφή ASMR περιεχομένου, επιτυγχάνεται αποτέλεσμα ενισχυμένων ήχων αλλά και ζωντανοί, ρεαλιστικοί ASMR ήχοι με λογισμικό sound rendering τεχνητής νοημοσύνης, χωρίς επαγγελματικές συσκευές ηχογράφησης. Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει εύκολα περιεχόμενο ASMR ήχου υψηλής ποιότητας, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

MEDEO

Με την υπηρεσία άμεσης δημιουργίας video “MEDEO” οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να βιντεοσκοπούν και να επεξεργάζονται περιεχόμενο ταυτόχρονα. Αναλύοντας την σκηνή και το πλαίσιο με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, η MEDEO ενσωματώνει αυτόματα οπτικά εφέ και μουσική περιβάλλοντος και εμπλουτίζει τα νέα videos με τα ήδη καταγεγραμμένα κατά τη διάρκεια live streaming. Συμπληρωματικά, παρέχει πλήρως αυτοματοποιημένο video rendering με μόνο 1 κλικ.

PRISMIT

Η “PRISMIT” είναι μια υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης ανάλυσης ειδήσεων, που δημιουργεί θεματικά χρονολόγια, για να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν το θέμα με μια ματιά. Όταν ο χρήστης αναζητήσει ένα θέμα ή γεγονός, το PRISMIT αυτομάτως συλλέγει τα 5 κορυφαία και πιο αντιπροσωπευτικά άρθρα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία κατηγοριοποίησης ανά θέμα. Αυτό βοηθά τους αναγνώστες να καταλάβουν το πλαίσιο και την ιστορία του θέματος όταν οι περισσότερες υπηρεσίες προσφέρουν απλώς τα πιο δημοφιλή ή πρόσφατα άρθρα.

Perfume Blender

Η υπηρεσία δημιουργίας αρώματος κατά παραγγελία “Perfume Blender”, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο άρωμα με μια συμβατή συσκευή και να μοιραστούν την παρασκευή μέσω εφαρμογής. Όταν ο χρήστης φωτογραφίζει το αγαπημένο του άρωμα μέσα από την εφαρμογή, αυτή αναλύει τα συστατικά και προτείνει συναφή αρώματα. Ο χρήστης μπορεί αμέσως να ετοιμάσει ένα καινούριο άρωμα ακολουθώντας τις οδηγίες παρασκευής ή να δημιουργήσει κάτι νέο ρυθμίζοντας τις αναλογίες από οκτώ συστατικά. Παρέχεται η δυνατότητα αγοράς επιπλέον συστατικών.

Girin Monitor Stand

Η αυτορρυθμιζόμενη βάση για οθόνες “Girin Monitor Stand” εξασφαλίζει την ορθή σωματική στάση κατά τη διάρκεια της εργασίας του στον υπολογιστή. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας ελέγχει διαρκώς τη στάση σώματος του χρήστη, ειδικότερα του αυχένα και της κεφαλής, σε πραγματικό χρόνο. Όταν ο χρήστης έχει λανθασμένη στάση σώματος, ανεπαίσθητα η οθόνη κινείται, γεγονός που εκπαιδεύει τον χρήστη υποσυνείδητα να σταθεί σωστά, χωρίς να παρατηρήσει την αλλαγή στη θέση της οθόνης. Οι χρήστες μπορούν να διορθώσουν τη στάση του σώματός τους, επαναλαμβάνοντας το μοτίβο για να αποφύγουν πόνους σε αυχένα, πλάτη και ώμους.

alight

Το επιτραπέζιο φωτιστικό τεχνητής νοημοσύνης “alight” εξασφαλίζει το βέλτιστο περιβάλλον για αύξηση συγκέντρωσης και κατάλληλου φωτισμού ωφέλιμου για την υγεία των χρηστών. Ανιχνεύει τις κινήσεις του χρήστη μέσω ενσωματωμένης κάμερας και αυτομάτως προσαρμόζει τον φωτισμό σύμφωνα με την περίσταση, όπως το διάβασμα, η χαλάρωση και η συγκέντρωση. Κυκλοφορεί με χειριστήριο που ειδοποιεί τον χρήστη να συγκεντρωθεί στη μελέτη όταν αυτός χρησιμοποιεί smartphone ή αποκοιμιέται. Διαθέτει επίσης, ιστορικό μελέτης και καταγραφής time lapse videos μέσω εφαρμογής.

SnailSound

Η λύση ακουστικής υποβοήθησης “SnailSound” προορίζεται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ακοή τους. Αποτελείται από μια εφαρμογή και ένα ακουστικό. Η εφαρμογή αναλύει ήχους που επιλέγει ο χρήστης από feedback ακουστικών δοκιμών και διορθώνει τον ήχο για να ακουστεί πιο καθαρά. Μέσω μιας έξυπνης μη-γραμμικής ενίσχυσης και προσαρμοζόμενους αλγόριθμους καταστολής θορύβου που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη, η SnailSound ενισχύει τους πολύ χαμηλούς σε ένταση ήχους και καταστέλλει τον περιβάλλοντα θόρυβο την ίδια στιγμή, για να προσφέρει καλύτερη ακουστική εμπειρία σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής, χωρίς τη χρήση ακριβών ακουστικών βοηθημάτων.

  • MOPIC (www.mopic3d.com): Λύση προβολής 3D περιεχομένου χωρίς γυαλιά σε όλες τις οθόνες
  • LINKFLOW (www.linkflow.co.kr): Wearable 360 camera αυχένα
  • lululab (www.lulu-lab.com): Βοηθός φροντίδας δέρματος τεχνητής νοημοσύνης (AI)
  • WELT (www.weltcorp.com): Έξυπνη ζώνη φροντίδας υγείας
  • Cooljamm Company (www.soundsup.io): Αυτοματοποιημένος μουσικός παραγωγός
  • MONIT (www.goodmonit.com): Έξυπνο monitor για ενδοεπικοινωνία μωρού
  • analogue plus (www.analogue-plus.com): Έξυπνη συσκευή επικοινωνίας για χρήστες κράνους
  • BLUEFEEL (www.bluefeelcorp.com): Φορητός καθαριστής αέρα και μίνι ανεμιστήρας κεφαλής

Yannis Elpidis

Είμαι ένας λάτρης της τεχνολογίας και του διαδικτύου. Γνώρισα τον πρώτο μου υπολογιστή στα μέσα της δεκαετίας του '80 και ήταν "love at first sight" που λένε και στο χωριό μου. Θα με βρείτε καθημερινά στη "Darkpony Digital".

Αγαπημένο μότο:
 "There are 10 kinds of people, those who understand binary and those who don't."

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΣΧΟΛΙΑ
read more

Samsung: Τυλισσόμενο OLED panel και οθόνη που μετρά παλμούς κα αρτηριακή πίεση

23 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου Display Week Show στο Los Angeles, η Samsung παρουσίασε ένα πρωτότυπο τυλισσόμενο OLED panel 12.4’’, το οποίο ονομάζεται Rollable Flex και πηγαίνει την συγκεκριμένη τεχνολογία ένα ...

Project GameFace: Διαχείριση των video games με εκφράσεις του προσώπου

15 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Google I/O 2023 είχαμε και τα αποκαλυπτήρια ενός νέου project από τη Google, το οποίο ονομάζεται GameFace και προορίζεται για να δώσει λύση στους ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας, ...

Windows 11 Mobile: Ένα πολύ ενδιαφέρον concept για smartphones

06 Μαΐου 2023 Christos Elpidis

Η Microsoft είχε αργήσει χαρακτηριστικά να μπει στην μάχη των mobile λειτουργικών συστημάτων, με αποτέλεσμα τα iOS και Android OS να δημιουργήσουν ένα πανίσχυρο δίπολο που φαίνεται ότι δεν σπάζει με τίποτα, αν ...

PS5 Pro: Νέο concept και φήμες για παρουσίαση Απρίλιο - κυκλοφορία Σεπτέμβριο

08 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Με τη Sony να ανακοινώνει 300% αύξηση των πωλήσεων στα PlayStation 5 μέσα στο Φεβρουάριο, ήταν αναμενόμενο πως θα αναζωπυρωνόταν οι φήμες για το PS5 Pro. Ήδη κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο διάφορα concepts και ...

Μια ματιά στα rollable smartphone και laptop της Lenovo από το MWC 2023

03 Μαρτίου 2023 Christos Elpidis

Μετά από μία ακύρωση και δύο αρκετά μέτρια MWC ελέω πανδημίας COVID19, το σημαντικότερο συνέδριο που αφορά τις τηλεπικοινωνίες επέστρεψε δυναμικά φέτος με πληθώρα σημαντικών ανακοινώσεων, ομιλιών και…ματιών ...

OnePlus 11: Εντυπωσιακό concept με σύστημα υδρόψυξης εμπνευσμένο από τα PCs

27 Φεβρουαρίου 2023 Christos Elpidis

Όπως το είχε προαναγγείλει, η OnePlus εκμεταλλεύτηκε την αφορμή του MWC 2023 για να παρουσιάσει μια concept έκδοση της τελευταίας ναυαρχίδας της, η οποία είναι μάλλον απίθανο να βγει στην μαζική παραγωγή στην ...

OnePlus 11 Concept: Πρώτο teaser για το νέο smartphone της εταιρείας

21 Φεβρουαρίου 2023 Christos Elpidis

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του OnePlus 11, η εταιρεία έκανε λόγο για ένα νέο concept smartphone που θα αποκάλυπτε σε μεταγενέστερο χρόνο, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ καιρό ...

Dell Concept Nyx: Μια σειρά συσκευών και συστημάτων που θα αλλάξουν τον τρόπο που εργαζόμαστε και ψυχαγωγούμαστε

03 Φεβρουαρίου 2023 Techgear Team

Οι εικονικοί κόσμοι και οι καθηλωτικές εμπειρίες θα μπορούσαν να προσφέρουν συναρπαστικούς νέους τρόπους σύνδεσης με άλλους και με το περιεχόμενό μας. Και με τους ανθρώπους πιο διασκορπισμένους και τα πρότυπα ...

Η Samsung δείχνει το μέλλον των foldables με έναν νέο μεντεσέ 360°

01 Φεβρουαρίου 2023 Christos Elpidis

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη φυσικά στην παρουσίαση της σειράς Samsung Galaxy S23 και των νέων laptops της εταιρείας με οθόνη OLED (Samsung Galaxy Book3), αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να ρίξουμε μια ματιά ...

LG Display: Πρωτότυπη εύκαμπτη και έγχρωμη οθόνη με δυνατότητα επε΄κτασης ή/και στριψίματος

09 Νοεμβρίου 2022 Christos Elpidis

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εύκαμπτη οθόνη με δυνατότητα επέκτασης, απλά αυτήν την φορά το τμήμα LG Display πρωτοπορεί τόσο με το υλικό που χρησιμοποιεί, όσο και με τις δυνατότητες της νέας δημιουργίας ...

Loader
please wait
techgear_icon