Από τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες για τα Samsung Galaxy S8 / S8+ είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα δούμε εκδόσεις με Snapdragon 835 SoC και Samsung Exynos 8895, ανάλογα με την αγορά. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δημοσίευσε το πρώτο teaser για τα αποκαλυπτήρια του νέου επεξεργαστή Exynos με moto "Discover Cloud 9 with Exynos" και από προφίλ στελέχους του τμήματος R&D στο LinkedIn μαθαίνουμε τις πρώτες πληροφορίες.

Το νέο Samsung Exynos 9 SoC φαίνεται ότι θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις -- Exynos 9810V και Exynos 9810M -- και η κατασκευή του στα 10nm υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη απόδοση με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, η οποία συνολικά θα είναι συγκρίσιμη ή/και καλύτερη από αυτήν του Snapdragon 835. Το πιθανότερο, επίσης, είναι ότι θα συμπεριλαμβάνει επεξεργαστή γραφικών ARM Mali-G71 GPU με 18 ή 20 πυρήνες για υποστήριξη περιεχομένου ανάλυσης 4K και VR.

Η Samsung αναμένεται ότι θα αποκαλύψει το Exynos 9 SoC την επόμενη εβδομάδα στο MWC 2017. Αν δεν το δούμε στα Galaxy S8 / S8+, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό ότι θα χρησιμοποιηθεί στο Galaxy Note 8.

[1, 2]

Advertisements