Πατέντα της Samsung "κρύβει" όλους τους αισθητήρες κάτω από την οθόνη για 100% bezel-less smartphone

Είναι προφανές ότι για να δημιουργηθεί ένα 100% bezel-less smartphone θα χρειαστεί να κρυφτεί κάτω από την οθόνη τόσο ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, όσο και η εμπρόσθια κάμερα (μαζί με τους υπόλοιπους αισθητήρες της πρόσοψης). Για το πρώτο σκέλος, τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί καθώς περιμένουμε στις 20 Ιανουαρίου να δούμε και επίσημα πλέον το smartphone της Vivo με τον αισθητήρα της Synaptics, ενώ για το δεύτερο σκέλος ήρθε στη δημοσιότητα μια νέα πατέντα της Samsung που αφήνει ελπίδες για την υλοποίηση του.

 

Όπως βλέπουμε από τα διαγράμματα, η πατέντα της Samsung "κρύβει" κάτω από την οθόνη το ακουστικό, τον αισθητήρα φωτός, τον αισθητήρα εγγύτητας και την εμπρόσθια κάμερα, η οποία θεωρητικά μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο για να λυθεί και το κλασικό πρόβλημα των video κλήσεων (ή κοιτάς την κάμερα ή τον συνομιλήτη σου). Η οθόνη είναι εύκαμπτη διάφανη OLED με υψηλό ρυθμό ανανέωσης, έτσι ώστε να κλείνει όταν ενεργοποιείται η εμπρόσθια κάμερα.

 

Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με πατέντα, μπορεί να μείνει για πάντα στο συρτάρι, αλλά τουλάχιστον βλέπουμε ότι γίνονται έρευνες για να κρυφτούν όλα κάτω από την οθόνη και να μην έχουμε αυτές τις περίεργες εγκοπές όπως στο iPhone X και τα Essential Phone/Sharp AQUOS S2.

[via]

Advertisements

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Concepts, Samsung. Bookmark the permalink.