SEGA: Επίσημη η εξαγορά της Rovio (Angry Birds) έναντι €706 εκατ.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας. Η δημιουργός ενός εκ των πιο επιτυχημένων mobile games όλων των εποχών περνά στα χέρια της SEGA, καθώς η τελευταία ανακοίνωσε επίσημα την εξαγορά της Rovio Entertainment έναντι €706 εκατ.

Η SEGA αναφέρει στην ανακοίνωση της πως η εξαγορά της δημιουργού των Angry Birds θα την βοηθήσει να επιταχύνει σημαντικά την ανάπτυξη της στον τομέα του mobile gaming σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς για την ώρα οι προσπάθειες της επικεντρώνονται κυρίως στην αγορά της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με τον CEO της SEGA, Haruki Satomi,

Στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του gaming, το mobile κομμάτι παρουσιάζει πολύ μεγάλες προοπτικές και η SEGA έχει θέσει εδώ και αρκετό καιρό ως στόχο να επεκταθεί σε αυτό το πεδίο. Με τον συνδυασμό των δύο brands, των χαρακτήρων, των fanbases και της εταιρικής κουλτούρας, θα προκύψουν σπουδαίες συνεργασίες καθώς προχωράμε σε ένα κοινό μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Rovio είχε απορρίψει πρόταση εξαγοράς ύψους €683 εκατ. που κατέθεσε η ισραηλινή Playtika τον περασμένο Ιανουάριο. Αν όλα πάνε καλά, το deal με τη SEGA θα επικυρωθεί οριστικά μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2023.

Loading