SEGA: Κοντά στην εξαγορά της Rovio (Angry Birds) με $1 δισ.!

Σε μια πολύ σημαντική εξαγορά ετοιμάζεται να προχωρήσει η SEGA, για την οποία δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal, η SEGA βρισκεται πολύ κοντά στο κλείσιμο οριστικής συμφωνίας για την εξαγορά της Rovio Entertainment με ένα ποσό κοντά στο $1 δισεκατομμύριο.

Η Rovio Entertainment είναι το studio πίσω από το τρομερά επιτυχημένο franchise του Angry Birds, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009 για συσκευές Android και iOS και ήταν το πρώτο παιχνίδι που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο downloads. Στα χρόνια που ακολούθησαν, το Angry Birds εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα προσοδοφόρο franchise που επεκτάθηκε σε spin-off games, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, εμπορικά προϊόντα, παιχνίδια κλπ.

Πέρα από το Angry Birds, η Rovio Entertainment δεν κατάφερε ποτέ να πλησιάσει ούτε στο ελάχιστο αυτήν την επιτυχία με τα υπόλοιπα projects της. Στα τέλη του 2017 πάρθηκε η μεγάλη απόφαση να βγουν στο Χρηματιστήριο για να ενισχυθεί οικονομικά και να αναπτυχθεί περισσότερο, χωρίς κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Όπως και να ΄χει, μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα μάθουμε αν θα ολοκληρωθεί οριστικά το deal με τη SEGA και περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πως θα εκμεταλλευτεί η τελευταία το Angry Birds.

[via]

Loading