Snapdragon 6 Gen1 και 4 Gen1: Τα νέα mid-range και entry-level SoCs της εταιρείας

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγο δύο νέους επεξεργαστές για entry-level και mid-range συσκευές, τα Snapdragon 4 Gen1 SoC και Snapdragon 6 Gen1 SoC, τα οποία αναμένονται σε πληθώρα προτάσεων διάφορων κατασκευαστών από το τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς κα τις αρχές του 2023 αντίστοιχα.

snapdragon-6-gen1.jpg

Το Snapdragon 6 Gen1 SoC είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 4nm και διαθέτει octa-core CPU με ταχύτητα χρονισμού έως 2.2GHz, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την Adreno GPU που ενσωματώνεται στο chipset. Πάντως, η εταιρεία κάνει λόγο για αύξηση της απόδοσης κατά 40% για την CPU και κατά 65% για την GPU, ενώ ο επεξεργαστής εικόνας 12-bit Spectra Triple ISP προσφέρει native λήψη εικόνας/video HDR και υποστήριξη αισθητήρων έως 200MP. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται κεραία WiFi 6E και 4η γενιάς Snapdragon X62 5G modem, ενώ δεν λείπει η 7ης γενιάς AI Engine για διεργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης.

snapdragon-4-gen1.jpg

Από την άλλη, το Snapdragon 4 Gen1 είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 6nm, διαθέτει octa-core CPU με ταχύτητα χρονισμού έως 2.0GHz και υπόσχεται αύξηση της απόδοσης κατά 15% (CPU) και 10% (GPU). Υποστηρίζει οθόνες ανάλυσης FHD+ 120Hz με VRS (Variable Rate Shading), αισθητήρες ανάλυσης έως 108MP (Spectra Triple ISP) και περιλαμβάνει Snapdragon X51 5G modem, καθώς και την 7ης γενιάς AI Engine.

Η αρχή για το Snapdragon 4 Gen1 θα γίνει με το iQOO Z6 Lite που θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Loading