Sony Alpha 7 IV: Η νέα full-frame κάμερα της εταιρείας με αισθητήρα 33MP

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα τρεις νέες προσθήκες στη σειρά φωτογραφικών προϊόντων της - την φωτογραφική μηχανή εναλλάξιμων φακών ALPHA 7 IV (μοντέλο xxx) με τον πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας 33 megapixel (περίπου, αποτελεσματικό) και δύο νέα φλας, τα HVL-F60RM2 και HVL-F46RM.

Η ALPHA 7 IV υπερβαίνει τα καθιερωμένα και ανεβαίνει στο επόμενο επίπεδο για φωτογραφικές μηχανές πλήρους κάδρου με εξαιρετική ποιότητα εικόνας και απόδοση, επαναπροσδιορίζοντας τα στάνταρ που έχουν οριστεί από την Alpha 7 III. Το νέο μοντέλο διαθέτει πολλές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες απεικόνισης της Sony, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας μηχανής επεξεργασίας εικόνας BIONZ XR και προηγμένων δυνατοτήτων AF (αυτόματης εστίασης) βασισμένων στο κορυφαίο μοντέλο Alpha 1, σε συνδυασμό με βελτιωμένη λειτουργικότητα και αυξημένη αξιοπιστία για φωτογραφίες και ταινίες, καθιστώντας την, την τέλεια all-around φωτογραφική μηχανή του σήμερα, για λάτρεις της φωτογραφίας και επαγγελματίες που πραγματοποιούν λήψεις σε πολλά διαφορετικά σενάρια. Η ALPHA 7 IV διαθέτει επίσης ανάλυση 33 MP, πλούσια εκφραστικότητα σε λήψη ταινιών και διάφορες λειτουργίες για να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση για απομακρυσμένη επικοινωνία, δίνοντας νέο νόημα σε αυτά που μπορεί να επιτύχει μια βασική φωτογραφική μηχανή. 

Sony Alpha 7 IV


ALPHA 7 IV : Η καινοτομία δεν τελειώνει ποτέ

Ποιότητα εικόνας και εξελιγμένη τεχνολογία βίντεο με προηγμένη αυτόματη εστίαση, βελτιωμένη λειτουργικότητα και ικανότητα χειρισμού πολλών εργασιών. Το μοντέλο αναπτύχθηκε επίσης με γνώμονα το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας το πρωτότυπο ανακυκλωμένο πλαστικό SORPLAS της Sony για το σώμα της φωτογραφικής μηχανής και τη συσκευασία, με ανακυκλώσιμα υλικά και λιγότερο πλαστικό.

Εξαιρετική ποιότητα εικόνας

Με τον πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα εικόνας πλήρους κάδρου και οπίσθιου φωτισμού, Exmor R CMOS, επιτυγχάνεται ανώτερη ποιότητα εικόνας και ένα ευρύ φάσμα ευαισθησίας ISO, που μπορεί να ρυθμιστεί σε ISO 50-204800. Η υψηλή ανάλυση επιτρέπει στην κάμερα να προσφέρει ομαλή διαβάθμιση, εξαιρετικές λεπτομέρειες και υφές του θέματος, μειώνοντας ταυτόχρονα τον θόρυβο. Το δυναμικό εύρος 15-stop επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα εκφραστικότητας, ενώ οι ρυθμίσεις Creative Look μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πρωτότυπα αποτελέσματα χωρίς κόπο, τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο.

Απόδοση AF ανώτερου επιπέδου

Ο τελευταίος επεξεργαστής εικόνας BIONZ XR που χρησιμοποιείται στην ναυαρχίδα Alpha 1 προσφέρει AF υψηλής ταχύτητας, αδιάκοπη συνεχή λήψη με ταχύτητα 10fps με παρακολούθηση AF/AE και μεγάλο buffer για ομαλή εμπειρία λήψης. Η ALPHA 7 IV παρακολουθεί τα θέματα με σταθερότητα, σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιώντας 759 σημεία AF, για ανίχνευση φάσης μέσω ενός συστήματος AF υψηλής ανάλυσης εστιακού επιπέδου, που καλύπτει περίπου το 94% της περιοχής της εικόνας. Επιπλέον, για πρώτη φορά, το AF σε πραγματικό χρόνο μπορεί να παρακολουθεί το μάτι πτηνών και ζώων σε φωτογραφίες βίντεο, εκτός από μάτια ανθρώπων. Η ακρίβεια ανίχνευσης για ανθρώπινο πρόσωπο και μάτια είναι επίσης βελτιωμένη κατά περίπου 30%, σε σύγκριση με την Alpha 7 III.

Εξελιγμένη τεχνολογία λήψης ταινιών

Η ALPHA 7 IV κληρονομεί την τεχνολογία που έχει προέλθει από την παραγωγή πραγματικών κινηματογραφικών ταινιών, συμπεριλαμβανομένου του S-Cinetone - που υιοθετήθηκε από τις πολύ δημοφιλείς φωτογραφικές μηχανές της σειράς Sony Cinema Line που χρησιμοποιούνται από μία πλειάδα κινηματογραφιστών και δημιουργών περιεχομένου-για να προσφέρει μια πλούσια, κινηματογραφική ματιά. Τα βίντεο υψηλής ποιότητας επιτυγχάνονται χάρι στην εγγραφή 4K 60p σε λειτουργία Super 35mm και στην εγγραφή έως 4K 30p με υπερ-δειγματοληψία 7K σε λειτουργία πλήρους κάδρου. Η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης δειγματοληψία χρώματος βάθους 4:2:2 για να επιτρέψει τη φυσική διαβάθμιση, κωδικοποίηση XAVC S-I εντός πλαισίου, για πιο αποτελεσματική επεξεργασία ροών εργασίας και XAVC HS για διπλάσια απόδοση συμπίεσης.

βίντεο, επιτυγχάνονται μοναδικές λειτουργίες AF όταν χρησιμοποιείτε τη ALPHA 7 IV με φακό Sony E-mount, συμπεριλαμβανομένης της Υποβοήθησης AF που υποστηρίζει μεταβάσεις εστίασης κατά τη χρήση AF και Χάρτη Εστίασης (Focus Map) που απεικονίζει το βάθος πεδίου. Για πρώτη στη σειρά Alpha, η νέα φωτογραφική μηχανή διαθέτει Breathing Compensation για γρήγορη εναλλαγή εστίασης, μετατόπιση εστίασης κατά το ζουμ και μετατόπιση άξονα κατά τη μεγέθυνση για ραφιναρισμένες εικόνες. Η λειτουργία Breathing Compensation μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί.

Προηγμένη λειτουργικότητα ως πραγματικό υβριδικό μοντέλο

Η ALPHA 7 IV είναι μια υβριδική φωτογραφική μηχανή για φωτογραφικές λήψεις και λήψη βίντεο με εξαιρετική λειτουργικότητα και αξιοπιστία που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει από φωτογραφία σε βίντεο και το αντίστροφο, με ευκολία. Νέος στη γκάμα των φωτογραφικών μηχανών της σειράς Alpha της Sony είναι ένας επιλογέας λειτουργίας δύο επιπέδων με το κάτω επίπεδο να χρησιμοποιείται για επιλογή μεταξύ Φωτογραφίας/Ταινίας/S&Q και το επάνω επίπεδο για Auto/P/A/S/M και MR (Ανάκληση μνήμης), επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν γρήγορα και να αλλάξουν σε κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση. Διαθέτει επίσης οπτική σταθεροποίηση εικόνας 5 αξόνων στο εσωτερικό κερδίζοντας πλεονέκτημα ταχύτητας κλείστρου 5,5 βημάτων, καθώς και βελτιωμένη λαβή για μεγαλύτερη άνεση, αλλά και συμβατή υποδοχή πολυμέσων CFexpress Type A για υποστήριξη μέσων με ταχύτερη εγγραφή και καθαρισμό. Επιπλέον, το OLED σκόπευτρο (viewfinder) ανάλυσης Quad-VGA 3,68 εκατομμυρίων dot (περίπου) έχει 1,6 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από το σκόπευτρο (viewfinder) της Alpha 7 III, επιτρέποντας στους χρήστες να επωφεληθούν από την αναβαθμισμένη ποιότητα της ζωντανής προβολής της εικόνας, κάτι που ελαχιστοποιεί την εμφάνιση μη-πιστών χρωμάτων και αυξάνει την ανάλυση.

Οι βιντεογράφοι μπορούν να εγγράψουν συνεχόμενο βίντεο 4K 60p 10-bit 4:2:2 για περισσότερο από μία ώρα χάρη στην επαγωγή της θερμότητας μέσω του σώματος της φωτογραφικής μηχανής. Η οπτική σταθεροποίηση εικόνας ‘Active Mode’ βοηθά επίσης να επιτευχθεί η βέλτιστη λήψη βίντεο. Μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την LCD οθόνη αφής που στρέφεται σε πολλές γωνίες, τύπου 3.0 με 1,03 εκατομμύρια κουκίδες (περίπου), το πλήκτρο REC στο επάνω μέρος και την υψηλής χωρητικότητας μπαταρία της σειράς Z.

Το σώμα της ALPHA 7 IV είναι κατασκευασμένο με ένα κράμα μαγνησίου για να επιτευχθεί στιβαρότητα και ελαχιστοποιημένο βάρος. Επιπλέον, η επανασχεδιασμένη δομή και το κουμπί κλειδώματος φακών συμβάλλουν στην αυξημένη αντίσταση απέναντι σε σκόνη και υγρασία.

Βελτιωμένες δυνατότητες ροής εργασίας

Προσφέροντας ένα εύρος επιλογών συνδεσιμότητας, η ALPHA 7 IV επιτρέπει την ροή σε πραγματικό χρόνο και την κοινή χρήση περιεχομένου υψηλής ποιότητας για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη για απομακρυσμένη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο χωρίς να θυσιάζεται η εξαιρετική ποιότητα εικόνας και ήχου. Η σύνδεση μεταξύ της κάμερας και της εφαρμογής για smartphone Imaging Edge Mobile™ είναι απλή και πραγματοποιείται μέσω Bluetooth, ενώ η γρήγορη μεταφορά δεδομένων είναι δυνατή με χρήση Wi-Fi τεχνολογίας στα 5 GHz/2,4 GHz.

Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης μια νέα λειτουργία που ονομάζεται "Shot Mark" που επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στις επισημασμένες σκηνές σε ένα βίντεο κλιπ, εντός της κάμερας και στις εφαρμογές Catalyst Browse/Prepare της Sony.

Επιπλέον, η φωτογραφική μηχανή διαθέτει μια σειρά από νέες δυνατότητες που υποστηρίζουν ζωντανή ροή και απομακρυσμένη επικοινωνία χωρίς την ανάγκη ειδικού λογισμικού. Οι UVC (USB Video Class) και UAC (USB Audio Class) μετατρέπουν την ALPHA 7 IV σε βιντεοκάμερα ζωντανής ροής υψηλής απόδοσης όταν συνδεθεί σε υπολογιστή ή smartphone. Η υψηλή ποιότητα εικόνας, όπως τα 4K 15p και 1080 FHD 60p, προσφέρουν ρεαλιστικό βίντεο για απομακρυσμένο διαμοιρασμό και η ψηφιακή διεπαφή ήχου της ALPHA 7 IV μπορεί να συνδυαστεί με μια σειρά από μικρόφωνα και αξεσουάρ για να προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας.

Τέλος, η Sony σχεδιάζει να προσφέρει μια νέα υπηρεσία cloud, "AI Video Editing Studio", για αυτοματοποιημένη επεξεργασία μέσω τεχνολογίας AI. Για να επιτρέψει στους δημιουργούς να επικεντρωθούν σε πιο δημιουργικές εργασίες, το "AI Video Editing Studio" πραγματοποιεί αυτόματα μία αρχική επεξεργασία στο cloud, χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI.

Η Sony θα συνεχίσει την προσπάθεια να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εμπειριών και υπηρεσιών απεικόνισης μέσω της συνεχούς ενσωμάτωσής τους και της εξέλιξης των φωτογραφικών μηχανών, του cloud και της AI.

Σχεδιασμένη με γνώμονα το περιβάλλον

Βασιζόμενοι στις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Sony, όπως περιγράφονται στο "Road to Zero", το περιβάλλον ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη του σχεδιασμού, της παραγωγής και της συσκευασίας της ALPHA 7 IV . Η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό, SORPLAS, το οποίο δεν βασίζεται σε μη ανανεώσιμους πόρους και παράγεται σε χώρους που τροφοδοτούνται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή. Η συσκευασία του προϊόντος υιοθετεί επίσης ανακυκλώσιμα υλικά με μειωμένο πλαστικό.

Sony Alpha 7 IV


HVL-F60RM2 και HVL-F46RM: Ισχυρά φλας για την εξέλιξη της σειράς συστημάτων φωτισμού Alpha

Το HVL-F60RM2 με GN 60 και κάλυψη 20-200mm και το HVL-F46RM με GN 46 και κάλυψη 24-105mm είναι ισχυρά ασύρματα φλας που προσφέρουν ακριβή έλεγχο, ενισχυμένη υψηλή ταχύτητα και διαισθητική λειτουργικότητα. Έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών όσο και των έμπειρων δημιουργών περιεχομένου κατά την διάρκεια λήψεων με φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha της Sony, συμπεριλαμβανομένης και της ALPHA 7 IV , και για να προσφέρουν το απόλυτο σύστημα φωτισμού της σειράς Alpha μέσω της λεπτομερούς επικοινωνίας μεταξύ των φωτογραφικών μηχανών.

Και τα δύο φλας έχουν αναβαθμισμένη απόδοση του φλας συνεχούς λήψης, έως και 200 φορές στα 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο για το HVL-F60RM2 και 60 φορές για το HVL-F46RM. Ο βελτιστοποιημένος αλγόριθμος φλας διασφαλίζει ότι και τα δύο φλας είναι ανθεκτικά στην υπερθέρμανση και ένα σύνολο τεσσάρων μπαταριών Ni-MH (υβρίδιο νικελίου-μετάλλου) μπορούν να τροφοδοτήσουν έως 240 αναλαμπές με χρόνο επαναφοράς 1,7 δευτερολέπτων για το HVL-F60RM2 και έως 320 αναλαμπές με 2 δευτερόλεπτα χρόνο επαναφοράς για το HVL-F46RM.

Όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με φωτογραφική μηχανή της σειράς Alpha, επιτρέπουν στους χρήστες να βιώσουν τα μοναδικά οφέλη επικοινωνίας και λειτουργίες του συστήματος φωτισμού της σειράς Alpha.

Για παράδειγμα, με την ALPHA 7 IV , η ​​μέτρηση ελέγχου φλας P-TTL είναι δυνατή για κάθε καρέ στη συνεχή λειτουργία Mid και Hi, εκτός της συνεχής λειτουργίας Lo. O χρόνος απελευθέρωσης φλας ελαχιστοποιείται επίσης για τη λήψη στιγμιαίων εκφράσεων σε πρόσωπα και κινήσεων των θεμάτων.

Με την Alpha 1, το HVL-F60RM2 επιτυγχάνει μία εκπληκτική συνεχής λήψη έως και 20fps και μπορεί να δημιουργήσει περίπου 20 αναλαμπές ανά δευτερόλεπτο για περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα με τον εξωτερικό προσαρμογέα μπαταρίας φλας FA-EBA1. Όταν η Alpha 1 χρησιμοποιείται με τα φλας της Sony, συμπεριλαμβανομένων των HVL-F60RM2 και VX9626, οι χρήστες μπορούν να συγχρονίσουν ταχύτητα κλείστρου έως 1/400 δευτερολέπτων επεκτείνοντας τις εκφραστικές δυνατότητες κατά τη λήψη σε λειτουργία πλήρους καρέ. Επιπλέον, μέσω του αθόρυβου ηλεκτρονικού κλείστρου της κάμερας, είναι εφικτή η λήψη με αθόρυβο φλας όταν η απόλυτη σιωπή είναι απαραίτητη.

Άλλα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση των HVL-F60RM2 και VX9626 με φωτογραφική μηχανή της σειράς Alpha περιλαμβάνουν:

  • Ρύθμιση των παραμέτρων των φλας απευθείας από το μενού μιας συμβατής φωτογραφικής μηχανής
  • Έλεγχος του φλας σε συνδυασμό με την ανίχνευση προσώπου της φωτογραφικής μηχανής
  • Αυτόματη διόρθωση της ισορροπίας λευκού με βάση τις πληροφορίες θερμοκρασίας χρώματος από το φλας

Και τα δύο φλας διαθέτουν βελτιωμένη στιβαρότητα και λειτουργικότητα. H διεπαφή Multi Interface shoe με το μοναδικό μεταλλικό shoe foot της Sony με ενισχυμένο πλαϊνό πλαίσιο αυξάνει σημαντικά τη ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία. Η στεγανοποίηση του shoe βοηθά επίσης τα φλας να είναι πιο ανθεκτικά στη σκόνη και την υγρασία. Ο αρχικός μηχανισμός περιστροφικής κεφαλής του HVL-F60RM2, "Quick Shift Bounce" που επιτρέπει την ευέλικτη τοποθέτηση και τον βέλτιστο έλεγχο φωτισμού έχει επίσης βελτιωθεί ώστε να αποτρέπει τη μη επιθυμητή αλλαγή στη γωνία αναπήδησης.

Υποστηρίζουν ασύρματη ραδιοεπικοινωνία και μπορούν να ελέγξουν έως και 15 φλας ή/και μονάδες δέκτη σε 5 ομάδες, μέσω ασύρματης ραδιοεπικοινωνίας για μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο του φωτισμού.

Sony Alpha 7 IV

Διαθεσιμότητα

Η νέα ALPHA 7 IV θα είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο του 2021, σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony. Το αξεσουάρ PCK-LG2 Screen Protect Glass Sheet θα γίνει διαθέσιμο ταυτόχρονα.

Η φωτογραφική μηχανή είναι επίσης συμβατή με το Camera Remote Software Development Kit (SDK).

Το φλας HVL-F46RM θα είναι διαθέσιμο από τον Δεκέμβριο του 2021, σε μια ποικιλία εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της Sony.

Το φλας HVL-F60RM 2 θα είναι διαθέσιμο από τον Δεκέμβριο του 2021, σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading