SpaceX: Ετοιμάζει θαλάσσιες βάσεις εκτόξευσης-προσγείωσης

Η SpaceX ετοιμάζεται να εκτοξεύσει και να προσγειώσει τον πύραυλο επόμενης γενιάς Starship από μία βάση εκτόξευσης στη θάλασσα εντός του επόμενου έτους.

Το Starship θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 100 μέλη πληρώματος στη Σελήνη, τον Άρη και ακόμα παραπέρα. Μάλιστα, το πανίσχυρο διαστημικό σκάφος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ταξίδια από πόλη σε πόλη, ενώνοντας πόλεις σε όλο τον κόσμο και μακρινά σύνορα.

Η SpaceX στοχεύει στην κατασκευή δύο διαστημικών πλωτών αεροδρομίων που θα ονομάζονται Deimos και Phobos - τα δύο μικρά φεγγάρια του πλανήτη Άρη. Μάλιστα, η κατασκευή της θαλάσσιας βάσης εκτόξευσης του Deimos βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, όπως ανέφερε ο Elon Musk με μία ανάρτησή του στο Twitter.

Η επιθυμία του Elon Musk να χρησιμοποιήσει τα «όπλα» της SpaceX – πυραύλους, διαστημικά σκάφη, πλωτές πλατφόρμες – για να πραγματοποιηθούν ταξίδια από πόλη σε πόλη διατυπώθηκε πρώτη φορά κατά την παρουσία του στο International Astronautical Congress στην Αυστραλία το 2017. Είχε αναφέρει ότι το σύστημα που θα αναπτυχθεί θα επιτρέπει στους επιβάτες να «πετάξουν σε περισσότερα μέρη στη Γη εντός 30 λεπτών και οπουδήποτε αλλού εντός 60 λεπτών», προσθέτοντας ότι η θέση θα κοστίζει όσο μία οικονομική θέση σε μία κανονική πτήση.

Χρειάστηκαν πολλές δοκιμαστικές πτήσεις σε μεγάλο υψόμετρο προκειμένου να στεφθεί μία με επιτυχία. Στις αρχές Μαΐου,η SpaceX τα κατάφερε και το Starship προσγειώθηκε με ασφάλεια, δίνοντας μία μεγάλη ώθηση στις προσπάθειες τελειοποίησης του συστήματος εκτόξευσης του.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα

Loading