SpaceX και NASA θα στείλουν επανδρωμένο το Crew Dragon στον ISS στις αρχές του 2020!

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του διευθυντή της NASA, κ. Jim Bridenstine, και του Elon Musk πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, και αφορούσε την πρόοδο στη συνεργασία της NASA με την SpaceX σχετικά με τις εμπορικές πτήσεις στο Διάστημα. Παράλληλα, η συνάντηση ενώπιων των εκπροσώπων του Τύπου διέλυσε τις φήμες ότι άρχισαν να χαλαρώνουν οι δεσμοί μεταξύ τους.

Καταρχάς, ο κ. Bridenstine ξεκαθάρισε τη διαφορά μεταξύ “ανάπτυξης” και “επιχείρησης”, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι η NASA αναπτύσσει διάφορα projects αυτή την περίοδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξεκινά και τις δοκιμές τους. Ένα από αυτά τα projects είναι το Commercial Crew και μέρος αυτού θεωρείται το Crew Dragon. Από τη πλευρά του, ο Elon Musk τόνισε πως ο λόγος που δημιουργήθηκε η SpaceX είναι να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Διάστημα και γι’ αυτό θεωρεί μεγάλη τιμή τη συνεργασία με τη NASA.

Στα πιο σημαντικά, τώρα, ο κ. Bridenstine αποκάλυψε ότι η πρώτη επανδρωμένη δοκιμή του Crew Dragon θα πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, με το διαστημικό σκάφος να είναι προγραμματισμένο να φτάσει στο Cape Canaveral για περαιτέρω δοκιμές κατά το Δεκέμβριο του 2019. Ο κ. Musk συμπλήρωσε ότι θα γίνουν τουλάχιστον 10 δοκιμές και για τα νέα αλεξίπτωτα Mark 3, στα οποία έχει αντικατασταθεί το νάϋλον από τα σχοινιά με ένα πιο ανθεκτικό υλικό που ονομάζεται xylon.

Αυτό που κρατάμε είναι ότι οι NASA και SpaceX εξακολουθούν να συνεργάζονται στενά με κοινό σκοπό να υλοποιήσουν το όραμα για ταξίδι στο Διάστημα, αλλά και την πολύ σημαντική δοκιμή του Crew Dragon με πλήρωμα στις αρχές του 2020. Μένει να δούμε αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα…

Loading