Σπάνια συνέντευξη αυτόπτη μάρτυρα που είδε την πρώτη απόπειρα απογείωσης των αδερφών Wright! [Video]

Εν έτει 2024 και παρόλη αυτήν την τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων 3 δεκαετιών ακόμα δυσκολευόμαστε να «χωνέψουμε» τις επιδόσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης. Φανταστείτε, λοιπόν, να είχαμε γεννηθεί στον 19ο αιώνα, να επιβιώναμε μέχρι τα ‘70s και να βλέπαμε τα πρώτα βήματα της Ανθρωπότητας από τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα μέχρι τις εκτοξεύσεις στο Διάστημα!

Το κανάλι Life in the 1800s μοιράστηκε πριν από λίγο καιρό στο YouTube ένα άκρως ενδιαφέρον video όπου ο Frank B. Wood καταθέτει την μαρτυρία του για την πρώτη απόπειρα των αδερφών Orville και Wilbur Wright να πετάξουν! Ο Frank B. Wood, γεννήθηκε το 1877 και απεβίωσε το 1975, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την πρώτη δοκιμή των αδερφών Wright στο Kitty Hawk της Βόρειας Καρολίνας στις 14 Δεκεμβρίου 1903.

Στη συνέντευξη που παρέθεσε λίγους μήνες πριν πεθάνει, ο Wood ανακαλεί την αντίδραση του στην όψη του πρώτου αεροπλάνου και αποκαλύπτει για ποιον λόγο δεν πέτυχε η πρώτη δοκιμή. Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή του γεγονότος, το αεροπλάνο Wright Flyer έφυγε από τη ράμπα, αλλά ο Wilbur επιχείρησε να το σηκώσει πολύ απότομα με αποτέλεσμα να διανύσει μόλις 32m μέσα σε 3.5 δευτερόλεπτα προτού πέσει στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς να πάθει σοβαρή ζημιά.

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 17 Δεκεμβρίου 1903, αφότου προχώρησαν σε διάφορες προσαρμογές και επιδιορθώσεις, οι αδερφοί Wright πραγματοποίησαν τέσσερις απόπειρες πτήσεις, με την τελευταία να κρατά το αεροπλάνο στον αέρα για 59 δευτερόλεπτα και να διανύει περίπου 260 μέτρα. Και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα!

Loading