Steam: Απαγορεύει τα παιχνίδια που μπλέκουν NFTs και κρυπτονομίσματα

Η τρέλα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες με τα NFTs και τα κρυπτονομίσματα οδήγησε τη Valve στην απόφαση να απαλλάξει πλήρως την πλατφόρμα Steam από αυτά τα “διαόλια”. Συγκεκριμένα, η εταιρεία απαγορεύει τα games που βασίζονται σε blockchain τεχνολογία ή/και επιτρέπουν την πραγματοποίηση συναλλαγών με τη χρήση κρυπτονομισμάτων και NFTs.

Η επίσημη απαγόρευση ήταν αναμενόμενη, καθώς στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η Satoshis Games είχε ανακοινώσει πως δεν κατάφερε να πάρει άδεια δημοσίευσης στην πλατφόρμα Steam για το παιχνίδι Light Nite, στο οποίο οι gamers μπορούν να κερδίσουν NFTs παίζοντας και έπειτα να τα πουλήσουν σε κάποιο marketplace κρυπτονομισμάτων. Η εξήγηση δόθηκε μετά από δύο εβδομάδες, όταν η δημιουργός του Age of Rust (ακόμη ένα NFT game) έφερε στη δημοσιότητα την πολιτική του Steam.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα NFTs και τα κρυπτονομίσματα, αλλά η Valve θέλει να έχει το κεφάλι της ήσυχο από τέτοια μπερδέματα μιας και αρκετός κόσμος έχει εξαπατηθεί από επιτήδειους, κυρίως λόγω άγνοιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο CEO της Epic Games, Tim Sweeney, είχε δηλώσει πως η εταιρεία του “δεν ακουμπά τα NFTs διότι η όλη κατάσταση είναι ιδιαίτερα περίπλοκη ως συνδυασμός πραγματικά σημαντικών αποκεντρωμένων τεχνολογικών πρωτοβουλιών και…απατεώνων”. Παρόλα αυτά, το κατάστημα Epic Games Store έχει ανοικτές τις πόρτες του για τέτοιου είδους παιχνίδια…

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading