Steam: Σταματά την υποστήριξη των Windows 7/8/8.1 από το 2024

Σειρά της Valve να προσθέσει ένα ακόμη «καρφί στο φέρετρο» των Windows 7, Windows 8 και Windows 8.1, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως η πλατφόρμα Steam θα σταματήσει να υποστηρίζει τις παρωχημένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Όπως διευκρινίζει η Valve στην ανακοίνωση της, μετά από την καταληκτική ημερομηνία οι gamers δεν θα μπορούν να τρέξουν το Steam στους υπολογιστές τους και ως εκ τούτου δεν θα έχουν πρόσβαση στις βιβλιοθήκες τους, άρα δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε κανένα game που έχουν αγοράσει στο παρελθόν. Προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το gaming τους, θα πρέπει να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους σε Windows 10 ή Windows 11 αν είναι εφικτό.

Οι πιο πρόσφατες λειτουργίες της πλατφόρμας Steam βασίζονται στην embedded έκδοση του Google Chrome browser, ο οποίος ήδη έχει σταματήσει να υποστηρίζει τις παλαιότερες εκδόσεις του Windows OS. Επιπλέον, όλες οι μελλοντικές εκδόσεις του Steam θα συνεχίσουν να απαιτούν την σωστή λειτουργία του Chrome browser και τις ενημερώσεις ασφαλείας που καλύπτουν το Windows 10 και τις μεταγενέστερες εκδόσεις του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Valve, μόλις το 1.86 % των χρηστών εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα Windows 7, Windows 8 και Windows 8.1 στους υπολογιστές τους, επομένως, δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη η «χασούρα» αν κάποιοι δεν επιθυμούν να αναβαθμίσουν.

[Steam]

Loading