Τα ρομπότ της Boston Dynamics σε νέο χορευτικό

Η Boston Dynamics γιορτάζει την απόκτηση της από την Hyundai Motor Group με ένα video όπου τα επτά σκυλό-ρομπότ Spot, επιδεικνύουν για ακόμη μία φορά τις χορευτικές τους ικανότητες στο ρυθμό του τραγουδιού IONIQ: I’m On It του διάσημου κορεάτικου boy band BTS.

Στο video τα Spot όχι μόνο παρουσιάζουν την αξιοθαύμαστη ευελιξία τους αλλά ταυτόχρονα και την εντυπωσιακή ικανότητα τους να δουλεύουν ομαδικά. Η εταιρεία τόνισε ότι η ικανότητα των ρομπότ να αποφεύγουν να χτυπήσουν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του χορού εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την «επίπονη τοποθέτηση και τον προγραμματισμό τους».

Ο roboticist της Boston Dynamics, Eric Whitman ανέφερε:

Υπήρχαν πολλές προκλήσεις σχετικά με την υλοποίηση του οράματος του χορογράφου μας - ο οποίος είχε συνηθίσει να ασχολείται με ανθρώπινους χορευτές - στο λογισμικό μας. Όλα έπρεπε να επεξεργαστούν εκ των προτέρων και να σχεδιαστούν με ακρίβεια. Τα ρομπότ έχουν το πλεονέκτημα έναντι των ανθρώπων στο γεγονός ότι είναι επαναλαμβανόμενα: Εάν γίνει μία φορά σωστά, τότε παραμένει. Αλλά έχουν το μειονέκτημα ότι πρέπει να τους υποδείξεις κάθε μικρή λεπτομέρεια. Δεν αυτοσχεδιάζουν καθόλου

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τα εξελιγμένα ρομπότ Spot να κινούνται σε χορευτικούς ρυθμούς. Προσφάτως, η Boston Dynamics δημοσίευσε ένα video όπου 2 ανθρωποειδή ρομπότ Atlas, το Handle και το ρομπότ-σκύλο Spot χόρευαν την κλασική επιτυχία “Do You Love Me?” των The Contours.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading