Tesla Supercharges: Εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι ταχυφορτιστές στην Αθήνα

Στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι, βρίσκονται οι πρώτοι ταχυφορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla, όπως αναφέρει το Insomnia.gr.

Συνολικά έξι ταχυφορτιστές της εταιρείας έχουν εγκατασταθεί στην είσοδο Κύμης του γνωστού εμπορικού κέντρου, σε αντίστοιχα έξι οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες μας, για την ώρα η λειτουργία και των 6 ταχυφορτιστών της Tesla είναι απενεργοποιημένη κάτι που αναμένεται να αλλάξει πολύ σύντομα από τη στιγμή που η πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla έχει ήδη ξεκινήσει στη χώρα μας.

tesla-superchargers-golden-hall-1.jpg

Το σχέδιο εγκατάστασης δικτύου ταχυφορτιστών της Tesla στην Ελλάδα δεν είναι καινούριο αφού γι'αυτό μάθαμε πρώτη φορά πριν 3 χρόνια μέσα από σχετική ανάρτηση της εταιρείας στην επίσημη ιστοσελίδα της. Σ' αυτή εκτός από την Αθήνα αναφέρονται αυτή τη στιγμή άλλες τρεις πόλεις στις οποίες θα επεκταθεί το δίκτυο ταχυφορτιστών και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία και την Πάτρα. Στην ίδια ιστοσελίδα βλέπουμε ακόμη ότι ένας από τους Superchargers θα βρίσκεται στην Πλατεία Ομονοίας και πρόκειται να ενεργοποιηθεί «μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους».

tesla-superchargers-golden-hall-2.jpg

Μέχρι σήμερα, η Tesla έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 20.000 Superchargers σε περισσότερες από 2106 τοποθεσίες, με τις 589 από αυτές να βρίσκονται στην Ευρώπη. H τρίτη γενιά των φορτιστών υποστηρίζουν μέγιστη ισχύ στα 250 kW, με δυνατότητα φόρτισης ενός Model 3 από το 5% στο 90% σε 37 λεπτά.

[via]

Loading