Teslasuit Gloves: Ειδικά γάντια για να νιώθεις τα αντικείμενα σε VR περιβάλλον

Είναι γεγονός ότι παρά το έντονο hype και τις τεράστιες επενδύσεις πολλών εταιρειών, η εικονική πραγματικότητα δεν έχει διεισδύσει στο βαθμό που περίμεναν οι αναλυτές πριν από μερικά χρόνια. Αυτό δεν πτοεί, πάντως, τις κατασκευάστριες συσκευών και περιφερειακών, οι οποίες προσπαθούν διαρκώς να βελτιώσουν τα προϊόντα τους και να προσφέρουν μια όσο το δυνατόν πιο αληθοφανή εμπειρία στον τελικό χρήστη.

Με αυτή τη φιλοδοξία πορεύεται και η Teslasuit, μία από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με τη δημιουργία ολόσωμων κοστουμιών για εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Αυτή τη φορά, η εταιρεία επιστρέφει με κάτι πιο συγκεκριμένο και ταυτόχρονα ιδιαίτερα κρίσιμο για την εμπειρία που βιώνει ο χρήστης. Ο λόγος για το Teslasuit Glove, ένα ειδικό γάντ με τεχνολογία απτικής ανάδρασης που επιτρέπει στον χρήστη να αισθάνεται τα αντικείμενα με τα οποία έρχεται σε επαφή στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας.

teslasuit-glove.jpg

Το Teslasuit Glove είναι εξοπλισμένο με διάφορους αισθητήρες και συνοδεύεται από ξεχωριστή εφαρμογή για τους developers, έτσι ώστε οι τελευταίοι να προσαρμόσουν κατάλληλα τις δημιουργίες τους για την υποστήριξη της τεχνολογίας του. Εκτός από την απτική ανάδραση, η συσκευή περιλαμβάνει και βιομετρικούς αισθητήρες για την παρακολούθηση του καρδιακού παλμού.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα είναι ότι το Teslasuit Glove απευθύνεται για την ώρα μόνο στον επαγγελματικό τομέα και κοστίζει $5000…

[via]

Loading