Tetris: Πρώτο trailer για την ιστορία κατασκοπείας πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι

Στην ανάγνωση ή το άκουσμα της λέξης Tetris είναι φυσιολογικό το μυαλό μας να πηγαίνει αυτόματα στο δημοφιλέστατο video game που από την δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα έχει παρουσία σε σχεδόν οποιοδήποτε σύστημα gaming έχει υπάρξει στην αγορά (υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, arcade κλπ.), ενώ έχει πουλήσει περισσότερα από 520 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλες τις εκδοχές του.

Παρόλα αυτά, η ιστορία πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού από τον Alexey Pajitnov (1984) και τα πνευματικά δικαιώματα του είναι αδιανόητα συναρπαστική, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εκείνη την εποχή ο κόσμος βρισκόταν ακόμα εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για να αποτελέσει σενάριο ταινίας!

Το Tetris έγινε παγκόσμια επιτυχία όταν ο Αμερικανός Henk Rogers κατάφερε εν μέσω αυτής της πολιτικής κατάστασης να εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα, ενώ εκτοξεύθηκε η δημοφιλία του με την βοήθεια του πρώτης γενιάς Game Boy της Nintendo.

Στο πρώτο trailer της ταινίας που θα δούμε στο Apple TV+ στις 31 Μαρτίου 2023 παίρνουμε μια γεύση από μια εντελώς ‘80s κατάσταση, με τον πρωταγωνιστή Taron Egerton στον ρόλο του Rogers να ταξιδεύει στη Σοβιετική Ένωση για να συναντήσει τον δημιουργό του Tetris που ενσαρκώνεται από τον Nikita Efremov για να πάρει τα δικαιώματα. Σύμφωνα με τον κομμουνιστικό νόμο, ωστόσο, το παιχνίδι ανήκει στον Σοβιετικό λαό και ο Rogers θα πρέπει να βγάλει άκρη με το καθεστώς…

Loading