Thunderbolt 5: Οι πρώτες διαρροές αποκαλύπτουν ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως 80Gbps

Ένας χρόνος πέρασε από την ανακοίνωση του προτύπου Thunderbolt 4 από την Intel και ήδη βλέπουμε την εφαρμογή του σε αρκετά laptops που χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel Tiger Lake 11ης γενιάς. Παρόλα αυτά, έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για την επόμενη γενιά της τεχνολογίας μέσα από μια διαρροή παρουσίασης της εταιρείας.

Το Thunderbolt 5 λέγεται ότι θα υποστηρίζει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 80Gbps, δηλαδή διπλάσιες από το όριο των 40Gbps του Thunderbolt 4, μέσα από υποδοχές USB-C, άρα θα είναι συμβατό με τις υπάρχουσες διεπαφές των υπολογιστών.=

Ο διπλασιασμός της ταχύτητας είναι εφικτός χάριν στην καινοτόμο τεχνολογία PAM-3 (Pulse Amplitutde Modulation) που επιτρέπει τη μεταφορά τριών bits πληροφορίας (-1, 0, +1) σε δύο εσωτερικούς κύκλους αντί των δύο bits (0, +1) του Thundebolt 4. Προφανώς παίζουν και άλλοι παράμετροι ρόλο για τον διπλασιασμό της ταχύτητας, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής ούτε αναφέρεται κάτι σχετικό στην παρουσίαση που διέρρευσε.

Αναμένουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πιθανότατα αυτές οι διαρροές δεν είναι τυχαίες, μιας και η Intel επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στο προσκήνιο έστω και επικοινωνιακά σε πρώτη φάση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading