TikTok: Ετοιμάζει σύστημα που θα μπλοκάρει το ακατάλληλο περιεχόμενο για τους ανήλικους χρήστες

Θα περίμενε κανείς ότι ένα κοινωνικό δίκτυο τόσο μεγάλης απήχησης όπως το TikTok θα είχε προνοήσει για την προστασία των νεότερων χρηστών του, αλλά χρειάστηκε να συμβούν μερικές τραγωδίες και να γίνουν μηνύσεις προκειμένου να υπάρξει μια κάποια κινητοποίηση από πλευράς ByteDance.

Η ιδιοκτήτρια του TikTok ετοιμάζει ένα νέο σύστημα που ονομάζεται Content Levels και έχει στόχο να προστατεύσει τους νεαρούς χρήστες από την πρόσβαση σε ακατάλληλο περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Η ονομασία δεν δόθηκε τυχαία, καθότι ανάλογα με την ηλικία του χρήστη θα γίνεται διαθέσιμο και το ανάλογο περιεχόμενο, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα τραγικά γεγονότα με τα περίφημα challenges που μπορεί να φαίνονται κωμικά για έναν ενήλικα, αλλά αποδεικνύονται ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ByteDance,

Συνεχίζουμε διαρκώς να αναπτύσσουμε και να βελτιώνουμε αυτά τα συστήματα προτεινόμενου περιεχομένου και είμαστε χαρούμενοι για την ευκαιρία που μας δίνεται να συμμετέχουμε ενεργά στην αντιμετώπιση προκλήσεων που απασχολούν γενικότερα την βιομηχανία μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι αρκετά περίπλοκο αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε και δεν αποκλείεται να γίνουν ορισμένα λάθη στην προσπάθεια μας.

Η πρώτη έκδοση του συστήματος Content Levels θα λανσαριστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες με σκοπό να αποτρέψει την εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου σε χρήστες κάτω των 18 ετών. Σε γενικές γραμμές, το περιεχόμενο που φιλοξενείται στο TikTok θα βαθμονομείται με ένα σύστημα παρόμοιο του PEGI για τα video games και μένει να δούμε αν θα λειτουργήσει σε ικανοποιητικό βαθμό για να μην έχουμε άλλους θανάτους παιδιών από βλακώδη challenges.

[TikTok]

Loading