TikTok: «Μυστικό» εργαλείο μετατρέπει σε viral οποιοδήποτε video

Ο διακαής πόθος εκατομμυρίων δημιουργών περιεχομένου είναι να καταφέρουν με κάποιο τρόπο να γίνουν viral στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να μπουν και αυτοί στον (αναλογικά) τρομερά μικρό κύκλο επιτυχημένων influencers που κερδίζουν μυθικά ποσά από αυτήν την ενασχόληση τους.

Η πιο συνηθισμένη πρακτική είναι να προσφέρεις στο κοινό πρωτότυπο περιεχόμενο σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αλλά και πάλι κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την επιτυχία και σε γενικές γραμμές βασίζεσαι στον αλγόριθμο της εκάστοτε πλατφόρμας αν θα σου κάνει το χατήρι να εμφανίσει τις δημιουργίες σου σε περισσότερο κοινό. Προφανώς αυτοί οι αλγόριθμοι ακολουθούν ορισμένους κανόνες για να αποφασίσουν αν αξίζει το video ή η φωτογραφία σου να φτάσει σε περισσότερους χρήστες, αλλά μια νέα έρευνα του Forbes αποκαλύπτει πως καμιά φορά οι ίδιες οι εταιρείες αποφασίζουν ποιον θα προωθήσουν…

Συγκεκριμένα, το δίκτυο Forbes ήρθε σε επαφή με 6 νυν και πρώην εργαζόμενους της ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok, και διερεύνησε εσωτερικά έγγραφα και συνομιλίες τους για να φέρει στο προσκήνιο μια τεχνική της εταιρείας που ονομάζεται «heating». Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μυστικό εργαλείο που έχουν στην διάθεση τους οι εργαζόμενοι στο TikTok για να παρακάμψουν τον αλγόριθμο του κοινωνικού δικτύου και να προωθήσουν οποιοδήποτε video επιθυμούν οι ίδιοι για να γίνει viral.

Ο αλγόριθμος του TikTok λειτουργεί σχετικά απλά. Μόλις ανέβει κάποιο video εμφανίζεται σε επιλεγμένο κοινό μερικών εκατοντάδων χρηστών και εάν ξεπεραστούν κάποια όρια (π.χ. αλληλεπιδράσεις, χρόνος παρακολούθησης) τότε προωθείται αυτόματα σε μεγαλύτερο κοινό. Διαφορετικά, το video «θάβεται» και είναι μάλλον απίθανο να γίνει κάποτε viral.

Με το κουμπί heating, οι εργαζόμενοι στο TikTok μπορούν να παρακάμψουν αυτήν την διαδικασία και σύμφωνα με την έρευνα του Forbes, αυτό συμβαίνει για να βοηθήσουν συγκεκριμένους influencers και διαφημιστές να καταγράψουν υψηλότερα νούμερα. Εκπρόσωπος της ByteDance παραδέχτηκε πως υπάρχει όντως αυτό το εργαλείο, αλλά χρησιμοποιείται σπάνια και μόνο για να υπάρχει ποικιλία στο περιεχόμενο που φτάνει στον χρήστη, καθώς και για να παρουσιαστεί η δουλειά γνωστών ανθρώπων και παραγωγών στην κοινότητα του TikTok.

[via]

Loading