Το Snapdragon 8 Gen4 SoC έρχεται τον Οκτώβριο για τις ναυαρχίδες του 2025

Στο MWC 2024, ο επικεφαλής μάρκετινγκ (CMO) της Qualcomm, Don McGuire, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 SoC στο Qualcomm Snapdragon Summit τον Οκτώβριο του 2024. Μαζί με αυτό, αποκάλυψε επίσης ότι ο Snapdragon 8 Gen 4 θα διαθέτει τον custom CPU πυρήνα της εταιρείας, που ονομάζεται Oryon, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης στο chipset Snapdragon X Elite για Windows PCs που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2023.

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα έρθει ως διάδοχος του Snapdragon 8 Gen 3 και όταν κυκλοφορήσει, θα είναι η νέα ναυαρχίδα chipset της Qualcomm για φορητές συσκευές. Αναμένετε τα μελλοντικά smartphones-ναυαρχίδες από τις περισσότερες εταιρείες να διαθέτουν αυτό το SoC. Μιλώντας γι' αυτό, αν η Samsung σχεδιάζει να προσφέρει το Snapdragon 8 Gen 4 στη σειρά Galaxy S25, ο κορεατικός τεχνολογικός γίγαντας πιθανότατα θα πάρει την έκδοση "For Galaxy" του chipset που κατασκευάζει η Qualcomm, η οποία θα έχει υψηλότερη συχνότητα για τους πυρήνες της CPU για καλύτερες επιδόσεις.

Οι φήμες υποδηλώνουν ότι το Snapdragon 8 Gen 4 θα χρησιμοποιεί τη δεύτερης γενιάς διαδικασία κατασκευής 3nm της TSMC, η οποία θα πρέπει να προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις και αποδοτικότητα σε σύγκριση με το Snapdragon 8 Gen 3. Πέρα από αυτό, οι φήμες αναφέρουν ότι ο Snapdragon 8 Gen 4 θα χρησιμοποιεί δύο κύριους πυρήνες και έξι πυρήνες υψηλής απόδοσης.

Loading