Οι νέοι εκτυπωτές της Toshiba θα χρησιμοποιούν διαγράψιμο μελάνι [Video]

Όσο και αν έχουν μπει στη ζωή μας οι ηλεκτρονικές εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών, κειμένων κλπ. (μέσα από υπολογιστές, tablets και eReaders), πάντοτε θα υπάρχει η ανάγκη για εκτυπωμένο υλικό.

FriXion Ball Printer

Ωστόσο, τόσο για περιβαλλοντικούς λόγους, όσο και για οικονομικούς, οι εταιρίες θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση χαρτιού και πρόσφατα είχε προταθεί η χρήση χαρτιού που επιδέχεται διαγραφή της εκτύπωσης, αλλά κοστίζει σημαντικά περισσότερο από το κλασικό χαρτί A4 και έχει περιορισμένο χρόνο ζωής, οπότε απορρίφθηκε.

Μια πολύ καλύτερη λύση, έρχεται να προτείνει η Toshiba, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα με διαφορετικό τρόπο. Απέρριψε το διαγράψιμο χαρτί και δημιούργησε ένα νέο τύπο toner (η κασέτα με το μελάνι στους εκτυπωτές), το οποίο "γράφει" επάνω στο χαρτί και ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα να σβήσει το μελάνι με μια θερμική τεχνική, που ονομάζεται FriXion Ball.

Η εκτύπωση γίνεται στον κλασικό τύπου χαρτιού από τον νέας γενιάς εκτυπωτή, που έχει τη δυνατότητα να διαγράψει το εκτυπωμένο μελάνι, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραμένουν κάποια ελαφριά σημάδια στο χαρτί, ωστόσο είναι αρκετά καθαρό για να χρησιμοποιηθεί ξανά. Ακόμη, κυκλοφορεί στην αγορά μια σειρά στυλό της Pilot με μελάνι που διαγράφεται από τον εκτυπωτή, οπότε μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις στο χαρτί.

Η Toshiba δηλώνει ότι κάθε φύλλο χαρτιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί 5 φορές, ενώ όταν ο εκτυπωτής αναγνωρίσει ότι δε μπορεί να πραγματοποιήσει άλλη διαγραφή, πετά το χαρτί σε διαφορετικό μέρος.

Να σημειωθεί ότι οι νέοι εκτυπωτές της Toshiba θα δίνουν τη δυνατότητα σάρωσης του χαρτιού πριν τη διαγραφή, έτσι ώστε ο χρήστης να κρατά σε ηλεκτρονικό αρχείο τις πληροφορίες.

Οι νέοι εκτυπωτές θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του 2012 και αρχικά θα υποστηρίζεται μόνο μπλε μελάνι. Μελλοντικά, θα κυκλοφορήσουν εκδόσεις που θα καλύπτουν όλα τα χρώματα.


Revolutionary Copier Prints Using Erasable Toner...

[πηγή Ubergizmo]
Loading