Η TSMC στηρίζει τη Huawei και ξεκινά μαζική παραγωγή του Kirin 985 SoC

Να και μια ευχάριστη είδηση για τη Huawei. Η TSMC ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την κινέζικη εταιρεία και μάλιστα προχωρά στη μαζική παραγωγή του Kirin 985 SoC. Η κατασκευή του θα γίνει με τη δεύτερης γενιάς διαδικασία κλίμακας 7nm+ που ενσωματώνει τη λιθογραφία EUV (Extreme Ultraviolet). Το νέο SoC θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στη σειρά Huawei Mate 30 που λογικά θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

Να σημειωθεί ότι η TSMC έχει έδρα την Ταϊβάν και δεν πλήττεται από τις εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα και τις ΗΠΑ. Γι' αυτό, άλλωστε, θα ξεκινήσει και τη μαζική παραγωγή του Apple A13 SoC που θα δούμε στα νέα iPhone το Σεπτέμβριο.

Ακόμη, η TSMC ανακοίνωσε και τα μελλοντικά σχέδια της για την εκκίνηση δοκιμαστικής παραγωγής επεξεργαστών στα 5nm με λιθογραφία EUV, με τη μαζική παραγωγή να είναι προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση που θα προκύψει από τον Ιούνιο του 2020.

Δεν αποκλείεται η μετάβαση από τα 7nm στα 5nm να γίνει με μια ενδιάμεση παραγωγή στα 6nm, που θα θεωρηθεί ως μια μικρή αναβάθμιση της διαδικασίας 7nm+.

[via]

Loading