Twitter: Τεράστια επίθεση σε λογαριασμούς επιφανών χρηστών και εταιρειών

Μαζικό χακάρισμα πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο Twitter, με πληθώρα λογαριασμών επιφανών χρηστών και υπηρεσιών όπως οι Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Mike Bloomberg, Kanye West, Joe Biden, Apple, Coinbase, Binance κ.ά. να πέφτουν θύματα μιας συντονισμένης ενέργειας με σκοπό την προώθηση ενός scam που αφορά το κρυπτονόμισμα Bitcoin.

Οι “πειραγμένοι” λογαριασμοί άρχισαν να δημοσιεύουν tweets που ανέφεραν πως στηρίζουν το Bitcoin και δίνουν “πίσω στην κοινότητα” ή “διπλασιάζουν” τα κρυπτονίσματα των followers. Είναι αξιοσημείωτο ότι παρά τη γρήγορη αντίδραση από πλευράς Twitter, οι scammers κατάφεραν να συλλέξουν περίπου 2.8 Bitcoins, τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου €22.500.

elon-musk-tweet.jpg

Οι περισσότερες εταιρείες τοποθετήθηκαν ήδη επί του θέματος αναφέροντας πως οι λογαριασμοί τους έχουν ενεργοποιημένες όλες τις δικλείδες ασφαλείας, ωστόσο, οι hackers κατάφεραν να πάρουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο και μάλιστα πρόλαβαν να αλλάξουν και τις διευθύνσεις email με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν τη διαδικασία ανάκτησης τους.

Από την πλευρά της, η Twitter επισημαίνει πως ξεψαχνίζει το θέμα για να ανακαλύψει με ποιον τρόπο έγινε η επίθεση και σε μια πρώτη εκτίμηση θεωρεί πως κάποιος ή κάποιοι υπάλληλοι της που έχουν υψηλού επιπέδου πρόσβαση στον κώδικα της πλατφόρμας, έπεσαν θύματα phishing. Προς το παρόν δεν έχουν βγάλει τελικό συμπέρασμα, ενώ ο CEO της εταιρείας, κ. Jack Dorsey, δήλωσε πως είναι “μια δύσκολη ημέρα για την Twitter”.

Loading