Twitter: Δωρεάν τελικά το API για δημόσιες ανακοινώσεις

Οι ανακυβιστήσεις συνεχίζονται από την Twitter υπό την ηγεσία του Elon Musk. Η γενική κατακραυγή για την απόσυρση του Twitter API από όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών υπηρεσιών, σωμάτων ασφαλείας και οργανισμών, έπιασε τόπο και πλέον θα επιτρέπεται κανονικά η εκμετάλλευση του χωρίς χρέωση.

Το αρχικό πλάνο του Elon Musk για το Twitter API είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάρτιο, με την δωρεάν πρόσβαση να δίνεται περιορισμένα σε bots και δοκιμαστές που είχαν τη δυνατότητα να αναρτούν έως 1500 tweets το μήνα μέσω ενός ID. Το βασικό πακέτο συνδρομής ανέβαζε το κόστος στα $100 / μήνα και κάτι τέτοιο κρίθηκε οικονομικά ασύμφορο από την πλειοψηφία των κυβερνητικών οργανισμών και άλλων αντίστοιχης σημασίας υπηρεσιών, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Metropolitan Transportation Authority που υπολόγισε πως θα έπρεπε να πληρώνει $50,000 /μήνα για χρήση του Twitter!

Τελικά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει τη δωρεάν χρήση του Twitter API σε αυτές τις δημόσιες υπηρεσίες που ενημερώνουν για τον καιρό, τις μεταφορές, τις έκτακτες καταστάσεις και γενικότερα ανακοινώσεις που ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό για την καθημερινότητα του.

Πρόσφατα είχαμε και την απόσυρση των περίφημων μπλε τικ πιστοποίησης των λογαριασμών για όλους όσους δεν δέχτηκαν να γίνουν συνδρομητές του πακέτου Twitter Blue. Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, οι celebrities γύρισαν την πλάτη τους στο Twitter και τον Musk, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αναγκαστεί να πληρώσει ο ίδιος τις συνδρομές τους για να επιστρέψουν στην πλατφόρμα!

Δεν αποκλείεται ότι θα έχουμε και άλλες παρόμοιες «εκπλήξεις» από την Twitter, από τη στιγμή που το κοινό δεν έχει ψηθεί ιδιαίτερα με τις αλλαγές στο πάλαι ποτέ «ελεύθερο» κοινωνικό δίκτυο. Άλλωστε, ο ιδρυτής και πρώην CEO της Twitter, Jack Dorsey, παραδέχτηκε πως τελικά ο Elon Musk δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή…

Loading