Νέο ουρολογικό τεστ αναγνωρίζει άμεσα τις διατροφικές συνήθειες του εξεταζόμενου

Οι ερευνητές του Imperial College London συνεργάστηκαν με ειδικούς επιστήμονες διαφόρων ιδρυμάτων για να δημιουργήσουν ένα νέο ουρολογικό τεστ που μεταξύ άλλων θα παρέχει πολύ ακριβείς πληροφορίες για τη διατροφή των ασθενών, καθώς και συγκεκριμένες οδηγίες για το τι λειτουργεί και τι όχι στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Το νέο ουρολογικό τεστ βγάζει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 5 λεπτά αναγνωρίζοντας 46 μεταβολίτες στα ούρα του ασθενούς, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τις διάφορες τροφές που επεξεργάζεται το σώμα. Ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με ένα μόνο τεστ μπορούν να καταλάβουν με ακρίβεια τις διατροφικές συνήθειες του εξεταζόμενου. Οι μεταβολίτες αποκαλύπτουν την κατανάλωση αλκοόλ, τα διαφορετικού τύπου κρέατα, τα φρούτα, τα λαχανικά, τη γλυκόζη, τη φρουκτόζη κ.ά.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, πέρα του γρήγορου και ακριβή ελέγχου, αφορά τη δυνατότητα να ρυθμίσουν κατάλληλα τη διατροφή του εξεταζόμενου με βάση τον δικό του οργανισμό και τις δικές τους ανάγκες. Σαφέστατα οι διαιτολόγοι έχουν προχωρήσει πολύ στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά με το νέο τεστ θεωρούν πως θα έχουν μια ακόμα πιο ακριβή και επιστημονική προσέγγιση στην εξατομικευμένη διατροφή.

[ImperialCollegeLondon]

Loading