ViewSonic PX701-4K: Προβολέας οικιακής ψυχαγωγίας

Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε το δικό σας προβολέα φροντίστε να επιλέξετε με σύνεση μία ποιοτική συσκευή. Μη συμβιβαστείτε με ένα λιγότερο ανθεκτικό projector χαμηλής ποιότητας. Ο ViewSonic PX701-4K είναι ένας εξαιρετικά φωτεινός προβολέας DLP που προβάλλει σειρές, games και ταινίες με HDR.

viewsonic-px701-4k-3.jpg

Εύκολο setup

Για μη φορητό προβολέα, η εγκατάσταση του είναι αρκετά γρήγορη. Πρόκειται για μία διαδικασία που περιλαμβάνει μερικά απλά βήματα. Η χειροκίνητη αλλαγή του keystone γίνεται πιο εύκολη από τα ειδικά κουμπιά ρύθμισης στο επάνω μέρος της συσκευής, τα οποία είναι πολύ ακριβή, επιτρέποντας την προβολή από οποιαδήποτε γωνία με μεγάλη άνεση. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες προκαθορισμένες ρυθμίσεις εύρους χρωμάτων για κινηματογραφική ή gaming χρήση. Η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται με τη βοήθεια του βασικού τηλεχειριστηρίου. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι τα εφεδρικά κουμπιά εισόδου στο επάνω μέρος του προβολέα σε περίπτωση που δε θέλετε να μπείτε στον κόπο να πιάσετε το τηλεχειριστήριο που αφήσατε στη μέση του δωματίου. Σε όλους μας έχει συμβεί...

Μόλις ολοκληρωθεί το setup, το User Interface αναλαμβάνει αυτόματα τα υπόλοιπα, δηλ. τα εκπληκτικά γραφικά.

viewsonic-px701-4k.jpg

Ποιότητα εικόνας

Το βασικό χαρακτηριστικό ενός προβολέα είναι η εικόνα, σωστά; Ο PX701-4K είναι πολύ καλός στην προβολή! Με ανάλυση 4K για οθόνη έως και 300", αυτή η συσκευή προσφέρει την καλύτερη ποιότητα εικόνας στο μεγαλύτερο μέγεθος που έχετε δει ποτέ. Ο PX701-4K θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί άνετα σε έναν μικρό, συνοικιακό κινηματογράφο. Τα χρώματα που αποδίδει είναι ολοζώντανα και ευκρινή σε μία πληθώρα διαφορετικών συνθηκών φωτισμού περιβάλλοντος. Χάρη στα 3.200 lumen του, από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, η διαφορά στο χρώμα είναι αμελητέα.

Ένα άλλο εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό του PX701-4K είναι ο εντυπωσιακά γρήγορος ρυθμός ανανέωσης 240 Hz, που πρακτικά σημαίνει μηδενική καθυστέρηση εξόδου από την πηγή στην οθόνη. Ειδικά στο gaming, αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, που δεν προσφέρουν οι άλλοι προβολείς και η ViewSonic έχει καλύψει αυτό το κενό στην αγορά.

viewsonic-px701-4k-1.jpg

Άλλα χαρακτηριστικά

Ο PX701-4K διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο 10W που προσφέρει πλούσιο, δυναμικό ήχο χωρίς να χρειάζεται να μπει κάποιος σε επιπλέον έξοδα για αγορά εξωτερικού ηχείου. Με το SuperEco+ Mode της ViewSonic, η διάρκεια ζωής της λάμπας του προβολέα μπορεί να επεκταθεί από τις 15.000 στις 20.000 ώρες. Η θύρα USB Type-A (5V/1.5A) που βρίσκεται στην πίσω πλευρά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ενέργειας σε δημοφιλή ασύρματα HDMI dongles, όπως τα Google Chromecast και Amazon Fire TV Stick.

viewsonic-px701-4k-5.jpg

Το συμπέρασμα

Συνολικά, ο Viewsonic PX701-4K είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν μεγάλη εικόνα, καθώς με κόστος γύρω στα 1.000 €, δύσκολα θα βρει κανείς στην αγορά τόσο μεγάλη και ποιοτική τηλεόραση. Έχει τη δυνατότητα να φτάσει ακόμα και στις 200’’ προβολής με 4K ανάλυση κάτι που σίγουρα δεν προσφέρουν οι ανταγωνιστές! Ο Viewsonic PX701-4K μπορεί να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές οικιακής ψυχαγωγίας, που θα σας μείνουν αξέχαστες, με την πραγματικά πολύ καλή εικόνα που προβάλλει.

viewsonic-px701-4k-4.jpg

Τεχνικά χαρακτηριστικά

ViewSonic PX701-4K προβολέας

Ανάλυση

Native 3840x2160

Ηχείο

10W

Μέγεθος εικόνας

30"-300"

Φωτεινότητα

3.200 ANSI Lumens

Διάρκεια ζωής πηγής φωτός

έως και 20.000 ώρες χρήσης

Θύρες

HDMI: 2 , (HDMI 2.0b/ HDCP 1.4/2.2), Audio out (3.5mm): 1, USB Type A (Power): 1 (5V/ 1.5A)

Αναλογία αντίθεσης με το SuperEco Mode

1.2000:1

Loading