ViewSonic ColorPro VP2786-4K: Ένα premium 4K monitor 27 ιντσών με ColorPro Wheel

Το ViewSonic ColorPro VP2786-4K διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά, ιδανικά για επαγγελματίες που χρειάζονται απόλυτη πιστότητα χρώματος. Πρόκειται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του εντυπωσιακού VP2776 σε 4K, το οποίο προσέφερε εξαιρετική ακρίβεια και τη δυνατότητα περαιτέρω βελτίωσης για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Ας ρίξουμε μια πιο ενδελεχή ματιά για να μάθουμε αν αυτή η παραλλαγή 4K είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Design και χαρακτηριστικά

Το ViewSonic ColorPro VP2786-4K έχει νέα, πιο κομψή εμφάνιση με ολόμαυρο φινίρισμα και στενά bezels, επομένως ταιριάζει άψογα σε όποιο περιβάλλον κι αν το τοποθετήσετε. Η ποιότητα κατασκευής του είναι εκπληκτική με στιβαρό βραχίονα και βάση, για μηδαμινές ταλαντεύσεις κατά τη χρήση. Το ColorPro VP2786-4K διαθέτει ειδικό joystick για πρόσβαση στις ρυθμίσεις της οθόνης και πλοήγηση στο Adobe Creative Suite, αλλά αυτό που το κάνει ιδιαίτερα μοναδικό είναι το ενσωματωμένο ColorPro Wheel, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη βαθμονόμηση της οθόνης μέσω του λογισμικού Colorbration+ της ViewSonic.

Η βάση της οθόνης προσφέρει δυνατότητα προσαρμογής κλίσης, περιστροφής, στροφής και ρύθμισης ύψους για μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Αυτό είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τις επαγγελματικές οθόνες, καθώς η πολύωρη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε καταπόνηση του λαιμού και των ματιών. Το ColorPro VP2786-4K είναι επίσης καλά εξοπλισμένο από άποψη συνδεσιμότητας, αφού διαθέτει μία DisplayPort 1.4, δύο HDMI 2.1, μία micro DP, μία USB-C 90 watt, πέντε USB 3.2 και ένα 3,5 mm jack για αξεσουάρ και περιφερειακά. Η υποδοχή micro USB στην άλλη πλευρά προορίζεται για το ColorPro Wheel. Φέρει ενσωματωμένα ηχεία 3 watt για βασική χρήση, χωρίς όμως να υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες ψυχαγωγίας.

Απεικόνιση και απόδοση

Το ViewSonic ColorPro VP2786-4K διαθέτει πάνελ IPS 27 ιντσών με ανάλυση 3840 x 2160, ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, χρόνο απόκρισης 5 ms, αναλογία αντίθεσης 1300:1 και είναι συμβατό με HDR10. Το 4K φαίνεται πιο ευκρινές και πιο λεπτομερές σε μια οθόνη 27 ιντσών, ενώ μπορείτε άνετα να τη χρησιμοποιήσετε και για gaming ή ψυχαγωγία, καθώς οι εικόνες εμφανίζονται πάντα καθαρές. Επιπλέον, καλύπτει 100% sRGB, 98% DCI-P3 και 97,5% Adobe RGB, ενώ η προεπιλεγμένη ακρίβειά του είχε μέσο όρο dE 2,12. Ο οπίσθιος φωτισμός του ViewSonic ColorPro VP2786-4K φτάνει τα 361 cd/m2 στο 100%. Η καθυστέρηση εισόδου είναι 9 ms στα 60 Hz, επομένως είναι αρκετά γρήγορη.

Το ViewSonic ColorPro VP2786-4K είναι μια φανταστική οθόνη επεξεργασίας που ανεβάζει τον πήχη για όλους τους κατασκευαστές. Διαθέτει εξαιρετικό πάνελ IPS με ολοκληρωμένη κάλυψη χρωματικής γκάμας και μεγάλη ακρίβεια, καθώς και πολλά υπέροχα χαρακτηριστικά, όπως το ColorPro Wheel και η πληθώρα επιλογών συνδεσιμότητας. Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συγκεντρωμένα σε μία οθόνη και σε αυτή την τιμή, οπότε πιστεύουμε ότι η ViewSonic είναι ξεκάθαρα νικητής στην κατηγορία των επαγγελματικών οθονών.

Loading