Η Western Digital παρουσιάζει τον μεγαλύτερο σκληρό δίσκο στον κόσμο με χωρητικότητα 15TB

Η Western Digital κερδίζει και πάλι τον τίτλο για τον σκληρό δίσκο με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα, παρουσιάζοντας τον Ultrastar DC HC620 με 15TB. Ο νέος σκληρός δίσκος είναι κατά 1TB μεγαλύτερος από αυτόν της Seagate, η οποία με τη σειρά της είχε υποσχεθεί την κυκλοφορία 16TB HDD μέσα στο 2018, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση μέχρι σήμερα.

Η WD χρησιμοποίησε μαγνητικές ράβδους για να αυξήσει τη χωρητικότητα και παρότι δεν έχει αποκαλύψει την τιμή του 15TB Ultrastar DC HC260 HDD, ζητά από το κοινό να καταννοήσει ότι το κόστος ανά terabyte είναι αρκετά συμφέρον και πόσο χώρο θα εξοικονομούσαν αν έστηναν ένα rack με αρκετούς τέτοιους δίσκους. Φυσικά, προορίζονται για χρήση από οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις, γι' αυτό και αναφέρουν ως παράδειγμα την αποθήκευση υλικού από κάμερες ασφαλείας, την εξυπηρέτηση αναγκών Big Data κλπ.

Σημειώστε, πάντως, ότι ο 15TB HDD της Western Digital είναι ο μεγαλύτερος μαγνητικός δίσκος. Στην περίπτωση των SSDs, θεωρητικά δεν υπάρχει όριο για την χωρητικότητα τους και ήδη έχουμε δει φέτος έναν με 100TB.

[via]

Loading