Η Western Digital εξαγόρασε την Hitachi Global Storage Technologies για $4.3 δισ.

Η Western Digital ανακοίνωσε εχτές την οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Hitachi Global Storage Technologies με το ποσό των $4.3 δισεκατομμυρίων, εδραιώνοντας έτσι τη θέση της στην κορυφή των κατασκευαστών σκληρών δίσκων με μερίδιο 49.6%!

Σύμφωνα με την WD, πέραν του ποσού των $4.3 δισ., θα δώσει στην Hitachi και 25 εκατομμύρια μετοχές της (αξίας $750 εκατομμυρίων), ενώ η νέα εταιρία θα έχει την ονομασία της Western Digital. Παρόλα αυτά, δεν αναφέρει εάν θα υπάρξουν αλλαγές στις εργασίες της HGST.

Ο John Coyne, Πρόεδρος και CEO της WD, δήλωσε:

"Πιστεύουμε ότι αυτή η κίνηση θα μας αποφέρει σημαντικά προνόμια, όπως ενίσχυση του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης, καινοτομία και ένα πιο πλούσιο portfolio, που θα καλύπτει ευρύτερο μέρος της αγοράς"

Οι αναλυτές της IHS iSuppli παρατήρησαν ότι μετά την κυκλοφορία του iPad, και γενικότερα όλων των υπόλοιπων tablets, οι πωλήσεις σκληρών δίσκων μειώθηκαν σημαντικά, ενώ ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για την WD είναι ότι της ανοίγεται πλέον η αγορά των συσκευών media (blu-ray players, home theater systems κλπ.).

[πηγή WDC]
Loading