WhatsApp: Διαθέσιμο το dark mode για συσκευές Android και iOS

Ο κύβος ερρίφθη. Μετά από μήνες δοκιμών και το λανσάρισμα του dark mode στη beta έκδοση, το WhatsApp διαθέτει πλέον και επίσημα το νέο σκούρο mode για συσκευές Android και iOS. Οι χρήστες συσκευών με iOS 13 ή Android 10 που έχουν ενεργοποιημένο το καθολικό dark mode από τις γενικές ρυθμίσεις της συσκευής τους, θα δουν το dark mode να ενεργοποιείται αυτόματα στην εφαρμογή WhatsApp (αρκεί να έχει πραγματοποιηθεί το update της), ενώ οι κάτοχοι συσκευών με Android 9 θα πρέπει να το ενεργοποιήσουν αν το επιθυμούν από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

whatsapp-dark-mode-ios.jpg

Όπως αναφέρει η Facebook στην επίσημη ανακοίνωση της, έχουν γίνει εκτεταμένες δοκιμές για να μειώνεται ταυτόχρονα και η φωτεινότητα της οθόνης, διότι ο συνδυασμός πραγματικού μαύρου με λευκή γραμματοσειρά προκαλεί υψηλή αντίθεση που ενδεχομένως κουράζει τα μάτια του χρήστη. Επομένως, οι χρήστες θα παρατηρήσουν ένα σκούρο γκρι φόντο και ένα πιο θαμπό λευκό χρώμα που βελτιώνει την αντίθεση και την αναγνωσιμότητα της οθόνης.

whatsapp-dark-mode-android.jpg

Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε και το video που ακολουθεί με τίτλο “Hello Darkness”, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μια νέα έκδοση του κλασικού The Sound of Silence των Simon & Garfunkel.

Loading