WhatsApp: Φωνητικές κλήσεις και τηλεδιασκέψεις στην εφαρμογή για Windows και Mac

Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για την εφαρμογή της υπηρεσίας WhatsApp σε Windows και Mac, η οποία φέρνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης φωνητικών και video κλήσεων που δοκιμαζόταν από τα τέλη της περασμένης χρονιάς σε ορισμένους χρήστες.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση στη χρήση του WhatsApp για την πραγματοποίηση κλήσεων και τηλεδιασκέψεων μεγάλης διάρκειας μέσα στο 2020, κάτι αρκετά αναμενόμενο λόγω της πανδημίας COVID19. Γι’ αυτόν τον λόγο, η ομάδα ανάπτυξης της υπηρεσίας αποφάσισε να ενσωματώσει τις συγκεκριμένες δυνατότητες και στη desktop εφαρμογή για να προσφέρει λύση στους χρήστες ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία βρίσκονται.

Σε πιο τεχνικά θέματα να σημειωθεί ότι οι τηλεδιασκέψεις ανοίγουν σε νέο παράθυρο που μπορεί να μεταφερθεί σε διαφορετικό σημείο της οθόνης, να αλλάξει το μέγεθος τους ξεχωριστά από την υπόλοιπη εφαρμογή και να μείνει κλειδωμένο επάνω από οποιοδήποτε άλλο ανοικτό παράθυρο στον υπολογιστή. Για την ώρα, η end-to-end κρυπτογράφηση είναι διαθέσιμη μόνο για τις συνομιλίες ένας με έναν, ωστόσο, στο κοντινό μέλλον θα επεκταθεί και στις ομαδικές φωνητικές και video κλήσεις.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[WhatsApp]

Loading