Windows Phone 8: H Microsoft εξηγεί τη λογική πίσω από τις νέες Start και Lock screens

Windows Phone StartScreen Differences

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στη νέα αρχική οθόνη και τις lock screens του Windows Phone 8, ωστόσο, με αφορμή το επίσημο λανσάρισμα του η Microsoft αναλύει λίγο περισσότερο τις διαφορές τους με τις αντίστοιχες της έκδοσης Windows Phone 7.

Σύμφωνα με τον Josh Phillips, program manager για τη νέα Start screen,

"Στο Windows Phone 8, θελήσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερο χώρο για υλικό στην αρχική οθόνη. Επομένως, θα έχετε παρατηρήσει ότι έχει αφαιρεθεί το βελάκι που μέχρι πρότινος οδηγούσε στη λίστα με τις εφαρμογές, όπως και το κενό από κάτω του, δημιουργώντας αρκετό επιπλέον χώρο για να μεγαλώσουν τα Tiles. Ακόμη, τους τελευταίους μήνες δοκιμάσαμε διάφορους νέους τρόπους εμφάνισης και καταλήξαμε στις τέσσερις στήλες, μιας και κάθε εφαρμογή υποστηρίζει μικρά ή μετρίου μεγέθους Live Tiles, ενώ μόνο μερικές εφαρμογές που έχουν πραγματικά κάτι να δείξουν προσφέρουν τη δυνατότητα μεγάλου μεγέθους"

Windows Phone 8 Lockscreen

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει η Danielle Ellboge, program manager για τις lock screens, σχετικά με τις ειδοποιήσεις που βλέπει ο χρήστης.

"Τώρα ο χρήστης μπορεί να δέχεται ειδοποιήσεις από την εφαρμογή email, από το τηλέφωνο ή από κάποιο messenger και να τις βλέπει στη lock screen (π.χ. τις πρώτες γραμμές ενός μηνύματος, αναπάντητες κλήσεις κλπ.). Ακόμη, μπορεί να βλέπει την εικόνα της ημέρας από τη μηχανή αναζήτησης Bing ή να προσθέσει μια γκαλερί φωτογραφιών ή ένα Facebook album, το οποίο θα αλλάζει φωτογραφία κάθε μισή ώρα κλπ."

[1, 2]
Loading