Windows Phone: Ο CEO της Microsoft παραδέχτηκε πως ήταν λάθος το κλείσιμο του τμήματος

Η σχέση της Microsoft με τα κινητά τηλέφωνα και μετέπειτα με τα smartphones πέρασε από χίλια μύρια κύματα, κυρίως λόγω της κακής απόφασης του προηγούμενου CEO, Steve Ballmer, να μην δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα στη νέα τάση.

Στα πρώτα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον ερχομό του iPhone και του Android OS, η εταιρεία έκανε την απόπειρα της με την εξαγορά της Nokia και το λειτουργικό σύστημα Windows Phone, αλλά ουδέποτε κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών και των developers με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα και να στραφεί περισσότερο στις υπηρεσίες.

Υπό την ηγεσία του Satya Nadella, η Microsoft διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της, δείχνει ικανή να παίξει ηγετικό ρόλο σε αυτήν την έκρηξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει ξεχάσει εντελώς τα όσα συνέβησαν με το Windows Phone. Στην πρόσφατη βράβευση του με το 2023 Axel Springer Award, ο CEO της Microsoft δέχτηκε μια ερώτηση σχετικά με την πορεία του ως επικεφαλής της εταιρείας και η απάντηση του ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Συγκεκριμένα, ένας δημοσιογράφος των ρώτησε ευθέως εάν έχει κάνει κάποιο πραγματικά στρατηγικό λάθος όλα αυτά τα χρόνια που να το έχει μετανιώσει για να λάβει την εξής απάντηση:

Η απόφαση που πιστεύω ότι συζητιέται από πολύ κόσμο και ήταν από τις δυσκολότερες που πήρα ως CEO της εταιρείας, ήταν η έξοδος μας από αυτό που αποκαλούσαμε κινητό τηλέφωνο πριν από μεριά χρόνια. Κοιτάζοντας πίσω, νομίζω πως θα μπορούσαμε να βρούμε τρόπο για να τα καταφέρουμε ίσως επαναπροσδιορίζοντας την κατηγορία ως πάντρεμα των PCs, tablets και smartphones.

Ουσιαστικά, ο Satya Nadella παραδέχεται πως ήταν λάθος να κλείσει το τμήμα Windows Phone και ενδεχομένως θα έπρεπε να εξερευνηθεί η υλοποίηση μιας νέου τύπου συσκευής που θα διέφερε σημαντικά από αυτό που αποκαλούμε smartphone για να προσφέρει στον καταναλωτή μια διαφορετική εμπειρία χρήσης.

Όπως και να ‘χει, το Windows Phone έχει περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως ένα mobile λειτουργικό σύστημα που δεν κατάφερε να σπάσει το δίπολο iOS - Android. Θα μπορούσε, πάντως, κάποιος από το panel να ρωτήσει τον Nadella αν η Microsoft έχει την διάθεση να ξαναπροσπαθήσει…

[via]

Loading