Windows Search: Θα εμφανίζει πληροφορίες από ανοικτές καρτέλες και το ιστορικό του Microsoft Edge browser

Η Microsoft δεν σταματά να φέρνει νέες λειτουργίες στο Windows 11, καθώς το λανσάρισμα στις αρχές Οκτωβρίου ήταν απλά η αρχή. Η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εσωτερική αναζήτηση στο νέο λειτουργικό σύστημα συμπεριλαμβάνοντας στο Windows Search και πληροφορίες από τις ανοικτές καρτέλες και το ιστορικό αναζήτησης στον Microsoft Edge browser.

Ήδη ορισμένοι χρήστες βλέπουν στο Windows Search τις πληροφορίες αυτές όταν επιχειρούν να αναζητήσουν κάτι στον υπολογιστή τους, αλλά είναι προφανές πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η ανάπτυξη της συγκεκριμένης λειτουργίας. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι ενεργοποιημένη εξαρχής ή αν θα πρέπει να την ενεργοποιήσει ο χρήστης (αν φυσικά το επιθυμεί) από το μενού των ρυθμίσεων.

Windows Search / Microsoft Edge

Το σίγουρο είναι πως θα προστεθεί κάτω από το προφίλ του χρήστη η επιλογή για απενεργοποίηση της λειτουργίας “Share browsing data with other Windows features”. Η λογική λέει πως η Microsoft θα περιμένει το ανάλογο feedback από τους χρήστες προκειμένου να προχωρήσει σε γενικότερο λανσάρισμα, ενώ είναι προφανές πως με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να τραβήξει ακόμη περισσότερο κόσμο στον Microsoft Edge browser αντί του Google Chrome.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading