Xiaomi Car: Θα δούμε το πρώτο πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα μέσα στον Αύγουστο

Όταν ο Lei Jun, CEO της Xiaomi, αποκάλυπτε τα σχέδια της εταιρείας να εισέλθει στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων τον Μάρτιο του 2021, είχε τονίσει πως θα επενδύσουν τουλάχιστον $10 δισεκατομμύρια σε βάθος δεκαετίας για να εξερευνήσουν αυτόν τον νέο τομέα τεχνολογίας. Γι’ αυτό μας προκαλεί ιδιαίτερα ευχάριστη εντύπωση το γεγονός ότι θα δούμε το πρώτο πρωτότυπο Xiaomi Car τόσο σύντομα, αφού πρόθεση της Xiaomi είναι να το δείξει στο κοινό τον επόμενο μήνα!

Το πρωτότυπο Xiaomi Car έχει σχεδιαστεί από την HVST Automobile Design, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Maven της WM Motor, και μετά την παρουσίαση του θα ξεκινήσουν οι πραγματικές δοκιμές σε δρόμους. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι θα αργήσουμε τουλάχιστον ακόμη 2 χρόνια να δούμε ένα εμπορικά διαθέσιμο προϊόν, παρόλα αυτά, η Xiaomi σκοπεύει να στήσει σχετικά σύντομα το εργοστάσιο και το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης για τα ηλεκτρικά οχήματα στην πόλη Yizhuang, ούτως ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή τους μέσα στο 2024.

Οι φήμες λένε ότι το πρώτο Xiaomi Car θα είναι είτε Sedan είτε SUV και η τιμή του θα κινηθεί μεταξύ $15.000 - $45.000. Η επόμενη μεγάλη μάχη στον κόσμο της τεχνολογίας φαίνεται ότι θα περάσει στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς ανάλογες ανησυχίες έχει τόσο η HUAWEI, όσο και η Apple.

[via]

Loading