Απεβίωσε το 2,5 ετών κοριτσάκι που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση τραχείας από τα δικά της βλαστοκύτταρα

hannah_warren

Τραγική κατάληξη είχε η ιστορία της μόλις 2,5 χρόνων Hannah Warren που τον Απρίλιο υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση τραχείας από τα δικά της βλαστοκύτταρα καθώς μόλις 3 μήνες μετά το άτυχο κοριτσάκι έχασε τη μάχη με το θάνατο.

Η Hannah γεννήθηκε χωρίς τραχεία -κάτι που αναλογεί σε ποσοστό θνησιμότητας 99%- με αποτέλεσμα πριν την επέμβαση να μην μπορεί να αναπνεύσει, να φάει και να πιεί φυσιολογικά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν από αυτήν είχαν λάβει χώρα μόνο πέντε παρόμοιες επεμβάσεις με τη Hannah να είναι η μικρότερη ηλιακιακά. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Children's Hospital του Illinois και διήρκεσε 9 ολόκληρες ώρες. Η τεχνητή τραχεία ήταν κατασκευασμένη από συνθετικό ικρίωμα και τα βλαστοκύτταρα του ίδιου του κοριτσιού.

Οι γιατροί δεν έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής τα ακριβή αίτια του θανάτου της, αναφέροντας ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος κλάδος της ιατρικής είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και συνεχώς εξελίσσεται. Από την άλλη πλευρά, θυμόμαστε ότι η επιστήμη έσωσε τη ζωή ενός άλλου νεογέννητου μωρού μεταμοσχεύοντας του το πρώτο 3D-printed τεχνητό τμήμα τραχείας.

[via]
Loading