YouTube: Θα σε ενημερώνει εάν το video έχει «πειραχθεί» με AI

Η ομάδα ανάπτυξης του YouTube ανακοίνωσε νέα μέτρα για την καταπολέμηση της κακόβουλης χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στη δημοφιλή πλατφόρμα, καθώς θα ενσωματώσει εργαλεία αυτόματου εντοπισμού του περιεχομένου που έχει παραχθεί από AI εργαλεία, ενώ θα υποχρεώνει τους δημιουργούς να αναγράφουν ρητά πως έχει γίνει τέτοιου είδους χρήση στο περιεχόμενο τους. Φυσικά, θα ενημερώνεται ξεκάθαρα και ο χρήστης πως αυτό που παρακολουθεί αποτελεί προϊόν της AI.

youtube-ai-detection-tools-1.jpg

Αυτά τα εργαλεία βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, γι’ αυτό για την ώρα θα δώσει έμφαση στο να πιέσει τους δημιουργούς να τοποθετούν τις σχετικές «ταμπέλες» σε περίπτωση που το video τους έχει υποστεί επεξεργασία ή έχει παραχθεί (όλο ή μέρη του) με την βοήθεια κάποιου AI εργαλείου. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, ένα διαφορετικό σύστημα του YouTube θα ενημερώνει ξεκάθαρα τον χρήστη πως παρακολουθεί AI - generated περιεχόμενο, ούτως ώστε να τον προστατεύσει από ενδεχόμενη παραπληροφόρηση.

Εκτός από τις ταμπέλες και τις ενημερώσεις, η Google θα αξιοποιήσει AI εργαλεία για να ελέγχουν εάν το περιεχόμενο παραβιάζει τους Όρους Χρήσης του YouTube, ενώ μελλοντικά θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να απαιτούν την αφαίρεση του AI-generated περιεχομένου εάν μιμείται κάποια γνωστή προσωπικότητα (είτε εμφανισιακά, είτε φωνητικά). Η διαδικασία θα είναι απόλυτα ιδιωτική και η εταιρεία ξεκαθαρίζει πως δεν θα αφαιρούνται απαραίτητα όλα τα AI-generated videos, καθώς θα λαμβάνονται υπόψιν διάφοροι παράγοντες.

[YouTube]

Loading