Το YouTube προσθέτει νέες λειτουργίες στη μουσική υπηρεσία του

Ως γνωστόν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ακούει μουσική στο YouTube. Είναι εύκολο στην αναζήτηση, δωρεάν και ταυτόχρονα περιέχει σχεδόν τα πάντα. Το YouTube καθιστά την εμπειρία αναζήτησης τραγουδιών ευκολότερη, εμπλουτίζοντας τη σελίδα μουσικής του με νέες λειτουργίες.

Μεταξύ άλλων, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν προτεινόμενα videos και καλλιτέχνες βασιζόμενα στο ιστορικό προβολών τους (και όχι των top videos στο είδος), και να μαθαίνουν για όλες τις προγραμματισμένες τοπικές συναυλίες, παρακολουθώντας παράλληλα video previews. Επιπλέον, ένα νέο music chart κάνει την εμφάνιση του με την ονομασία YouTube Top 10.

Για το τέλος αφήσαμε ίσως την πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία η οποία έχει να κάνει με τη δημιουργία playlists που έχουν επιμεληθεί οι ίδιοι οι καλλιτέχνες. Για τη συγκεκριμένη λειτουργία, μάλιστα, το YouTube χρειάστηκε να προχώρησει σε συνεργασίες με τις Spin, Vice και XLR8R.

Για τον εορτασμό της νέας σελίδας, στο λογότυπο του YouTube εμφανίζεται μια ηλεκτρική κιθάρα, αφιερωμένη στο  "Red Hot Chilli Peppers Guide to Rock", την πρώτη playlist της σελίδας ειδικά επιμελημένη από το ίδιο το συγκρότημα.

Σύντομα θα δούμε κι άλλους καλλιτέχνες να κυκλοφορούν τις δικές τους playlists, συμπεριλαμβανομένων των “David Guetta’s Guide to Electronica” την Παρασκευή,  “Lady Gaga’s Guide to Pop” το Σάββατο και “Eminem & Royce Da 5’9”’s Guide to Hiphop” τη Δευτέρα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την ανανεωμένη μουσική υπηρεσία από εδώ.


An introduction to the new YouTube music page by TechGear

Loading