11 ΙοΤ εφαρμογές στο Giga Campus by Vodafone & Demokritos που μπορούν να αλλάξουν το ψηφιακό αποτύπωμα της Ελλάδας

Υλοποιώντας το κοινό τους όραμα να επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας και να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους, η Vodafone και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» παρουσιάζουν 11 ΙοΤ εφαρμογές που αναπτύσσονται στο Giga Campus by Vodafone & Demokritos με στόχο να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της χώρας στην προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο και ψηφιακό αύριο.

Το Giga Campus by Vodafone & Demokritos αποτελεί μία κοιτίδα καινοτομίας από το μέλλον, που θα λειτουργεί μέσα από ένα οικοσύστημα εφαρμογών Internet of Things, με την υποστήριξη του 5G δικτύου της Vodafone. Το οικοσύστημα καινοτομίας που δημιουργείται στο Δημόκριτο, στοχεύει να μετεξελίξει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες του Vodafone Business, ώστε στη συνέχεια αυτές να διαχυθούν στις ελληνικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ψηφιακή τους μετάβαση και την μεγαλύτερη επιχειρησιακή τους αποδοτικότητα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: 

Όταν η επιστημονική έρευνα συναντά την ψηφιακή τεχνολογία αιχμής, ένα καλύτερο μέλλον για όλους γίνεται εφικτό. Η Vodafone και ο Δημόκριτος ένωσαν τις δυνάμεις τους και καινοτομούν μέσα από αυτήν τη στρατηγική συνεργασία, που φιλοδοξεί να στηρίξει τον μετασχηματισμό της Ελλάδας σε μία κοινωνία των Gigabit και αποτελεί μία έμπρακτη επιβεβαίωση της στρατηγικής μας τοποθέτησης ότι η τεχνολογία έχει νόημα μόνο όταν θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, υπηρετώντας την πρόοδο και το κοινό καλό

Ο Διευθυντής & Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Γιώργος Νούνεσης δήλωσε: 

Η στρατηγική σύμπραξη του Δημόκριτου με τη Vodafone δημιουργεί το GigaCampus. Μετατρέπει τον Δημόκριτο στο πρώτο έξυπνο campus στην Ελλάδα. Οι IoT και 5G εφαρμογές που αναπτύσσονται θα αναδείξουν τη δύναμη και το ανταγωνιστικό προβάδισμα που οι ελληνικές επιχειρήσεις θα αποκτήσουν επενδύοντας στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Παράλληλα, η νέα ψηφιακή υποδομή θα αξιοποιηθεί μοναδικά από ερευνητικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα παράγοντας νέα γνώση και καινοτομία
Vodafone Demokritos

Οι ΙοΤ υπηρεσίες που αναπτύσσονται στο Giga Campus είναι

Vodafone Smart Parking

Επιτρέπει τον εύκολο εντοπισμό διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες, διευκολύνοντας την εύρεση ελεύθερων θέσεων στάθμευσης και τον περιορισμό του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Accessible Parking Monitoring

Προσφέρει αναγνώριση οχημάτων και θέσεων ΑΜΕΑ παρέχοντας τη δυνατότητα

επαλήθευσης σωστής χρήσης της θέσης, ώστε να αποτρέπεται η παράνομη στάθμευση οχημάτων που δεν τηρούν τις προδιαγραφές, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Smart Water Metering

Συλλέγει δεδομένα κατανάλωσης νερού συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση και αποτελεσματική διαχείρισή του, με στόχο την ελαχιστοποίηση απωλειών την κατανόηση των αναγκών διαχείρισης και επέκτασης δικτύου.

Smart Bins Management

Βοηθά στην αποτελεσματική διακομιδή και ασφαλή διαχείριση των κάδων απορριμμάτων. Το σύστημα παρακολουθεί τη χωρητικότητα, την κλίση και την θερμοκρασία των κάδων, ώστε η πόλη να παραμένει καθαρή, να ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και να σχεδιάζονται αποτελεσματικά διαδρομές συλλογής απορριμμάτων, μειώνοντας το κόστος διαδρομής καθώς και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Vodafone IoT Fleet Control

Η επιχείρηση γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκονται τα οχήματά της και ποιες διαδρομές ακολουθούν ενώ παράλληλα ενημερώνεται για την οδηγική συμπεριφορά των οδηγών της και την κατανάλωση καυσίμων για μεγαλύτερη ασφάλεια και οικονομία.

Vodafone Business Temperature Tag

Δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των ψυκτικών τους μονάδων ή άλλων χώρων χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση του εξοπλισμού από τεχνικό .Μέσω του smartphone τους έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες και λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικές με την θερμοκρασία, την υγρασία και την τοποθεσία εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Vodafone Temperature Control Advanced

Οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους, καθώς ελέγχουν από απόσταση και λαμβάνουν ειδοποιήσεις για την κατάσταση λειτουργίας των ψυγείων/καταψυκτών όπως μεταβολή θερμοκρασίας, διακοπή ρεύματος, άνοιγμα/κλείσιμο πόρτας ή την θερμοκρασία των χώρων που επιθυμούν να παρακολουθούν. Παράλληλα μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα μπορούν να εξάγουν αναφορές με ιστορικά στοιχεία για τους διαθέσιμους δείκτες.

Vodafone Remote Healthcare

Συνδέει με ασφάλεια ασθενείς & επαγγελματίες υγείας επιτρέποντας την ιατρική συμβουλευτική από απόσταση και συμβάλλοντας στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς. Περιλαμβάνει πιστοποιημένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αυτόματη μεταφορά των δεδομένων στη διαδικτυακή πλατφόρμα καθώς και εργαλεία τηλεδιάσκεψης.

Vodafone Sensing as a Service

Απευθύνεται σε δήμους ή άλλους φορείς με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Περιλαμβάνει αισθητήρες που πραγματοποιούν πληθώρα μετρήσεων, από τη θερμοκρασία έως την υπεριώδη ακτινοβολία, την ατμοσφαιρική πίεση, την υγρασία και τα καυσαέρια, οι οποίοι αποστέλλουν δεδομένα σε μια απομακρυσμένη πλατφόρμα ελέγχου.

Vodafone Mobile Asset Tracking

Παρέχει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των κινητών περιουσιακών τους στοιχείων αφού μπορούν να εντοπίζουν από απόσταση τον εξοπλισμό και τα αντικείμενα που μεταφέρουν ή βρίσκονται σε ένα χώρο.

Vodafone Occupancy Control

Αυτοματοποιημένο σύστημα που παρακολουθεί τα όρια πληρότητας ενός χώρου και ειδοποιεί σε περίπτωση υπέρβασής τους ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των επισκεπτών. Ο έλεγχος γίνεται σε πραγματικό χρόνο και προσαρμόζεται στις εκάστοτε οδηγίες ασφαλείας.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/etairikos-skopos-psifiaki-koinonia/giga-campus-by-vodafone-demokritos/

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Loading