35 χρόνια Windows!

Η πλειοψηφία όσων μας διαβάζετε καθημερινά πιθανότατα το κάνετε από κάποιον υπολογιστή που τρέχει Windows, αλλά ακόμη και αν μας επισκέπτεστε από άλλες πλατφόρμες (π.χ. Linux, iOS, macOS, Android) σε κάποια φάση της ζωής σας είχατε και εσείς έναν υπολογιστή με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Το γεγονός ότι το Windows 10 χρησιμοποιείται πλέον σε περισσότερους από 1 δισεκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως τα λέει όλα για τη δημοφιλία του.

Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 35 χρόνια και συγκεκριμένα την 20η Νοεμβρίου 1985, η Microsoft προχωρούσε στην κυκλοφορία της έκδοσης Windows 1.0, η οποία ξεκίνησε αυτό το ταξίδι που μετά από λίγα χρόνια θα την εκτόξευε στην κορυφή. Το Windows 1.0 δεν έλαβε και της καλύτερης υποδοχής εκείνη την εποχή, καθώς χαρακτηριζόταν περισσότερο ως γραφικό περιβάλλον χρήσης (GUI) για το κραταιό MS-DOS παρά ως ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα. Η εξέλιξη του, ωστόσο, έβαλε τους υπολογιστές σε κάθε σπίτι ειδικά με τις πολύ επιτυχημένες εκδόσεις Windows 95 και Windows XP.

Σαφέστατα υπήρξαν και κακές ημέρες για τη Microsoft (βλ. Vista, Windows 8), παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την παντοδυναμία της Microsoft στον συγκεκριμένο χώρο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading