Το 80% των χρηστών σταματά να βλέπει ένα HD video στο πρώτο “κόλλημα”

Όλοι απολαμβάνουμε να βλέπουμε ταινίες, σειρές και βιντεάκια στο YouTube σε ανάλυση HD. Τι γίνεται όμως όταν η σύνδεση μας δεν είναι και τόσο γρήγορη με αποτέλεσμα να αρχίζει το buffering; Πόσοι είναι διατεθειμένοι να υποστούν το τίμημα των κολλημάτων για να απολαύσουν καλή ποιότητα στα videos που βλέπουν streaming; Η απάντηση είναι λίγοι…

Σύμφωνα με την εταιρεία Wistia, για να φορτώσει κανείς ικανοποιητικά ένα HD video απαιτείται σύνδεση τουλάχιστον 2Mbps. Πρόσφατη έρευνα έδειξε το 80% των χρηστών διακόπτει την παρακολούθηση HD videos στο πρώτο κιόλας κόλλημα:

“Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους δημιουργούς περιεχομένου σχετικά με την αντίστροφη σχέση μεταξύ της ποιότητας της εικόνας και της ευκολίας παρακολούθησης ενός video.

Οι περισσότεροι χρήστες σταματούν να βλέπουν τα videos στην καλύτερη δυνατή ποιότητα προκειμένου να αποφύγουν το buffering. Σκοπός της έρευνας μας ήταν να προσδιορίσουμε επακριβώς τα νούμερα αυτά έτσι ώστε οι δημιουργοί videos να κάνουν τις επιλογές τους πιο συνειδητά.”

[via VentureBeat]

This entry was posted in Featured, Internet. Bookmark the permalink.