Acer Swift 14 AI: Το πρώτο Copilot+ PC της εταιρείας

Η Acer παρουσίασε το πρώτο της Copilot+ PC με το Swift 14 AI laptop, σε συνεργασία με την Microsoft και την Qualcomm Technologies, Inc., εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή τεχνητής νοημοσύνης με ολοκαίνουριες εμπειρίες χρήστη και δυνατότητες AI στα Windows 11. Το Swift 14 AI διαθέτει πολλά διαφορετικά μοντέλα συσκευών, με Snapdragon X Elite και Snapdragon X Plus platforms, τα οποία φέρουν μία από τις ταχύτερες NPUs στον κόσμο για laptop που επιτρέπουν την επεξεργασία AI στη συσκευή. ΟΙ χρήστες μπορούν να κάνουν πιο αποδοτικές τις καθημερινές εργασίες με πιο έξυπνες λειτουργίες PC και να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά σύνθετα workloads. 

Snapdragon X Series Platforms: Τροφοδοτούν τα επόμενης γενιάς AI PC 

Οι επεξεργαστές Snapdragon X Series είναι κατασκευασμένοι για AI και έχουν σχεδιαστεί για να είναι από τους πιο ισχυρούς, έξυπνους και αποδοτικότερους επεξεργαστές που έχουν δημιουργηθεί για Windows στην κατηγορία τους σήμερα. Το νέο Acer Swift 14 AI, με Snapdragon X Elite, διαθέτει 12 πυρήνες CPU υψηλής απόδοσης σε κόμβο διεργασίας 4 nm, ενσωματωμένη Qualcomm Adreno GPU των 3,8 TFLOPS, και Qualcomm Hexagon NPU με δυνατότητα 45 TOPS. Είναι επίσης εξοπλισμένο με έως και 32 GB μνήμη LPDDR5X-8533 και έως 1 TB NVMe PCIe Gen 4 SSD για να βελτιώσει την απόδοση του συστήματος και να ανταπεξέλθει σε απαιτητικά multi-tasking workloads σε παραγωγικότητα, δημιουργικότητα και σενάρια συναρπαστικής ψυχαγωγίας, χωρίς θυσίες στην ισχύ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα εκατοντάδες premium apps που έχουν βελτιστοποιηθεί για αρχιτεκτονική συμβατή με Arm, επεξεργαστές Snapdragon X Elite και Snapdragon X Plus που επιτρέπουν την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των εμπειριών χρηστών.

Μια νέα εποχή τεχνητής νοημοσύνης ξεκινά με τα Copilot+ PC

Το νέο Swift 14 AI έχει βελτιστοποιηθεί με ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη, ξεκλειδώνοντας νέες εμπειρίες παραγωγικότητας, δημιουργικότητας και επικοινωνίας.

Χάρη στο Recall, οι χρήστες μπορούν εύκολα να βρουν οτιδήποτε έχουν δει στο PC τους, περιγράφοντας απλώς τα στοιχεία που θυμούνται. Με ένα χρονοδιάγραμμα με δυνατότητα εξερεύνησης, οι χρήστες μπορούν εύκολα να κάνουν scroll για να επιστρέψουν σε εφαρμογές, έγγραφα ή μηνύματα που χρησιμοποίησαν πρόσφατα. Τα Live Captions με ζωντανές μεταφράσεις παρέχουν αυτόματους υποτίτλους ομιλίας και πραγματοποιούν μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο οποιουδήποτε ζωντανού ή προ-ηχογραφημένου βίντεο από 44 γλώσσες στα Αγγλικά.

Προκειμένου να πυροδοτήσουν τη φαντασία και τις δημιουργικές ικανότητες, μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν οπτικές ή γραπτές προτροπές για την συνεργατική δημιουργία εικόνων και κειμένων τεχνητής νοημοσύνης στη συσκευή με το Cocreator. Το Auto Super Resolution αναβαθμίζει αυτόματα την ανάλυση γραφικών και τους ρυθμούς ανανέωσης καρέ των games σε real-time για να αποδίδει τα γραφικά που λαχταρούν οι players, χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση. Για όσους επιθυμούν να εμφανίζονται και να ακούγονται καλύτερα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν το ενδιαφέρον του κοινού τους στις βιντεοκλήσεις, τα Windows Studio Effects συμβάλλουν στην αυτόματη βελτίωση των συνθηκών φωτισμού και στην εξάλειψη του ανεπιθύμητου θορύβου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ενεργοποίηση τριών καλλιτεχνικών φίλτρων σε οποιαδήποτε πλατφόρμα βίντεο μέσω Quick settings, επιτρέποντας στους χρήστες να εκφράζονται με νέους και δημιουργικούς τρόπους κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων. Ακόμα, το Copilot, ο καθημερινός σύντροφος AI, είναι προσβάσιμος με ένα μόνο κλικ του αποκλειστικού πλήκτρου Copilot.

Premium σχεδίαση και χαρακτηριστικά 

Ως αντανάκλαση των σύγχρονων δυνατοτήτων και της χρηστικότητας, το Swift 14 AI διαθέτει μία αποκλειστική, εκλεπτυσμένη σχεδίαση Copilot+ PC, που τονίζεται από ένα μοναδικό εικονίδιο AI στο κάλυμμα που φέρει το λεπτό και ελαφρύ του πλαίσιο και έναν Activity Indicator στο touchpad που φωτίζει όταν η συσκευή ή το Copilot είναι ενεργοποιημένα. Το laptop διαθέτει IPS οθόνη WQXGA (2560x1600) 14,5 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και κάλυψη 100% της χρωματικής γκάμας sRGB. Διατίθεται με δυνατότητα επιλογής οθόνης αφής και φέρει TÜV Rheinland Eyesafe Certification 2.0, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του επιβλαβούς μπλε φωτός, χωρίς να θυσιάζεται η χρωματική ακρίβεια. Η σχεδίαση μεντεσέ 180 μοιρών παρέχει την ευελιξία μιας διαφορετικής λειτουργίας χρήστη και επιτρέπει το εύκολο άνοιγμα του αλουμινένιου καλύμματος με το ένα χέρι.

Μία κάμερα web 1440p QHD με τριπλή διάταξη μικροφώνου και κλείστρο απορρήτου υποστηρίζει το σύνολο των AI-boosted εργαλείων τηλεδιάσκεψης της Acer στα Acer PurifiedView 2.0 και Acer PurifiedVoice 2.0 για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες θα έχουν πάντα την καλύτερη εικόνα και τον καλύτερο ήχο. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να βαθμονομηθούν γρήγορα χάρη στο Acer QuickPanel, που εμφανίζεται διαισθητικά όταν η κάμερα web ή το μικρόφωνο της συσκευής είναι ενεργοποιημένα. Ένα αποκλειστικό πλήκτρο κατευθύνει τους χρήστες στη βραβευμένη με Red Dot Design Award εφαρμογή AcerSense για διαχείριση συσκευών και μία βιβλιοθήκη λειτουργιών AI που διατίθενται στη συσκευή μέσω του Experience Zone. 

Αυτό το Copilot+ PC συνοδεύεται από Windows Hello που υποστηρίζει τη σύνδεση με βιομετρική αναγνώριση προσώπου για γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση. Η βιωσιμότητα παραμένει ζωτικής σημασίας πυλώνας για τα προϊόντα επόμενης γενιάς της Acer, με το Swift 14 AI να χρησιμοποιεί πλαστικό PCR στη συσκευή, να αποστέλλεται σε 100% ανακυκλώσιμη συσκευασία και να λαμβάνει πιστοποίηση EPEAT Gold για τη συμμόρφωση του με τα υψηλότερα κριτήρια EPEAT. Η συσκευή διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα Wi-Fi 7 και Bluetooth 5.4 για ταχύτητες έως και 5,8 Gbps και χαμηλή καθυστέρηση δικτύου κάτω από 2 ms, καθώς και μία σειρά από πληθώρα επιλογών θυρών, που περιλαμβάνου δύο USB Type-C και δύο USB 3.2 Type-A για πρόσθετη ευελιξία.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το Acer Swift 14 AI (SF14-11) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Ιούνιο, ξεκινώντας από 1.499 €.

Loading