AirCar: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έγραψε ιστορία με πτήση εντός πόλεως!

Ο Stefan Klein, CEO της Vision, οδήγησε το πρωτότυπο AirCar – ένα όχημα ικανό να πετάει στον ουρανό και πραγματοποιεί πορεία στον δρόμο - στο διεθνές αεροδρόμιο Nitra στη Σλοβακία και εν συνεχεία πέταξε για 35 λεπτά προς Μπρατισλάβα. Αφού προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης, οδήγησε το AirCar στο κέντρο της πόλης, τρία λεπτά μακριά.

Ο Klein ανέπτυσσε το ιπτάμενο αυτοκίνητο τα τελευταία 20 χρόνια και τώρα το όχημά του έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 140 δοκιμαστικές πτήσεις, αλλά η τελευταία δοκιμή αυτής της εβδομάδας ήταν η πιο φιλόδοξη προσπάθεια της ομάδας μέχρι σήμερα.

aircar-1.jpg

Με το απλό πάτημα ενός κουμπιού, το AirCar αποσύρει ή αναπτύσσει τα φτερά και την ουρά του μέσα σε μόλις 135 δευτερόλεπτα. Το βενζινοκίνητο όχημα χρησιμοποιεί κινητήρα BMW και σταθερή έλικα. Έχει μέγιστη ταχύτητα πλεύσης 190 kmh και έχει πετάξει σε ύψος μέχρι 2.500 μέτρα (8.200 πόδια). Η επόμενη έκδοση του AirCar αναμένεται να έχει μέγιστη ταχύτητα 300 kmh και αυτονομία 1000km με ένα μόνο γέμισμα του ρεζερβουάρ.

Ο εφευρέτης του AirCar δήλωσε:

Αυτή η πτήση ξεκινά μια νέα εποχή οχημάτων διπλής μεταφοράς. Ανοίγει μια νέα κατηγορία και επιστρέφει την ελευθερία που αρχικά αποδίδεται στα αυτοκίνητα πίσω στο άτομο

[PR]

Loading