Yap, η απάντηση της Amazon στο Siri

Amazon Yap

Είναι γνωστό ότι η Amazon θέλει να ανταγωνιστεί την Apple όσο καλύτερα μπορεί, είτε σε ό,τι αφορά υπηρεσίες (βλ. Cloud Drive/Player, MP3 Store κλπ.) είτε με συσκευές (βλ. Amazon Fire), αλλά μέχρι τώρα δεν είχε να δείξει κάτι ανάλογο με το Siri του iPhone 4S.

Αυτό αναμένεται ότι θα αλλάξει σύντομα, καθώς η Amazon εξαγόρασε τη Yap, η οποία ιδρύθηκε το 2007 και έγινε γνωστή για την τεχνολογία αναγνώρισης φωνητικών εντολών. Μάλιστα, τα αφεντικά της εταιρίας (Igor και Victor Jablokov) είχαν στα χέρια τους επενδυτικό κεφάλαιο $10 εκατ. για τη δημιουργία τεχνολογίας που θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαχειρίζονται υπηρεσίες web με φωνητικές εντολές, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να χρησιμοποιηθεί μέχρι πρόσφατα (σταμάτησε 20 Οκτωβρίου) ως voicemail για λογαριασμό της Sprint.

Βέβαια, δε γνωρίζουμε πως θα εκμεταλλευτεί η Amazon αυτή την τεχνολογία, αλλά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι ακόμα ένας μεγάλος παίκτης εκτιμά τις δυνατότητες του Siri (θυμίζουμε ότι η Google το θεωρεί μεγάλη απειλή, διά στόματος Eric Schmidt), και ίσως η παροχή voice assistant θα πρέπει να λογίζεται ως standard στις μελλοντικές συσκευές.

[πηγή AllthingsD]
Loading