Amazon Astro: Ένα οικιακό ρομπότ με κόστος $999

Η Amazon παρουσίασε το πρώτο της ρομπότ με το όνομα Astro – το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να παρομοιαστεί με την ψηφιακή βοηθό Alexa αλλά σε μια κινούμενη μορφή εντός της οικίας σας. Ο Astro διαθέτει για πρόσωπο μια οθόνη και δυο τροχούς για πόδια. Η οθόνη στο μπροστινό μέρος του Astro προβάλλει μια χαριτωμένη έκφραση για μια πιο εξοικειωμένη εικόνα στις οικογένειες.

Σε 5-10 χρόνια πιστεύουμε ότι κάθε σπίτι θα έχει τουλάχιστον ένα ρομπότ. Οι πελάτες δεν θέλουν μόνο την Alexa σε τροχούς. Ως εκ τούτου, της δώσαμε μια ολοκληρωμένη υπόσταση, βασισμένη εξ ολοκλήρου στην persona της, ανέφερε ο Dave Limp, Vice President των συσκευών και υπηρεσιών της Amazon.

Amazon Astro

Ο Astro με τους δύο μεγάλους τροχούς μπροστά και έναν τρίτο στο πίσω μέρος του μπορεί να περιπλανηθεί εύκολα στις διαφορετικές επιφάνειες δαπέδου. Η Amazon ανέπτυξε τη δική της αυτόνομη κίνηση, τη χαρτογράφηση του σπιτιού αλλά και μια πλατφόρμα οπτικής κατανόησης χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης για να είναι σε θέση το ρομπότ να γνωρίζει πού βρίσκονται όλα τα πράγματα στο σπίτι. Οι αλγόριθμοι SLAM που χρησιμοποιήθηκαν εξασφαλίζουν ότι ο Astro μπορεί να περιφέρεται παντού, χωρίς να «σκοντάφτει» σε τοίχους, κατοικίδια ή οποιοδήποτε εμπόδιο που συναντήσει.

Επιπλέον, ο Astro έχει μια περισκοπική κάμερα, η οποία μπορεί να ανέβει μέχρι το ύψος ενός πάγκου για να ελέγξει εάν έχετε ξεχάσει την εστία της κουζίνας ανοιχτή. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ορισμένες «αποστολές» που πρέπει να φέρει εις πέρας ο Astro σε προκαθορισμένες διαδρομές μέσα στο σπίτι.

Amazon Astro



Δυστυχώς, δεν μπορεί να καθαρίσει το σπίτι σας, αλλά μπορεί να κάνει περιπολίες και να στέλνει ειδοποιήσεις εάν εντοπίζει κάτι που δεν του είναι γνώριμο. Είναι σε θέση να σας ειδοποιήσει μέσω του ηχητικού συστήματος που φέρει για συναγερμό καπνού, έλλειψης μονοξειδίου του άνθρακα και θραύση γυαλιού και να σας ενημερώσει απευθείας στο κινητό σας.

Παράλληλα, διατίθεται επιλογή ρύθμισης του ωραρίου του Astro. Εάν επιθυμείτε να «ξεκουράζεται» και να μην περιφέρεται συνεχώς στο σπίτι σας, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Do Not Disturb και έτσι ο Astro δεν θα μπαίνει στο δωμάτιο σας, όταν κοιμάστε. Όταν το φως του Astro είναι κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι είναι απενεργοποιημένος, ενώ εάν του ζήτησε να ξυπνήσει το φως γίνεται μπλε.

Ο Astro θα κυκλοφορήσει εντός του έτους στην τιμή των 999 δολαρίων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr




Loading