Amazon: Συμφώνησε για την εξαγορά της iRobot έναντι $1.7 δισ.

Η Amazon προχωρά στην εξαγορά της iRobot, την κατασκευάστρια των φημισμένων ρομποτικών σκουπών Roomba, με ένα ποσό που πλησιάζει το $1.7 δισ., μιας και η συμφωνία έχει κλείσει με μετρητά για $61 ανά μετοχή.

Η iRobot ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ρομποτικών σκουπών από το 2002 και έχει πουλήσει εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως, ενώ νωρίτερα φέτος λάνσαρε το λειτουργικό σύστημα iRobot OS που έχει σχεδιαστεί για να τις δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους κατασκευαστές σχετικά με την διαχείριση των προϊόντων της.

Με αυτήν την εξαγορά, η Amazon ενισχύει ακόμη περισσότερο την θέση της στην αγορά οικιακών συσκευών, καθώς έχει στα χέρια της πληθώρα προϊόντων smart home όπως οι σκούπες Roomba, τα κουδούνια Ring, τα ηχεία Alexa κλπ.

Η συμφωνία μεταξύ Amazon και iRobot δεν έχει ολοκληρωθεί οριστικά, καθώς μένει να πάρει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Επίσης, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει αν σκοπεύει να ενσωματώσει την iRobot στον δικό της «στόλο» εταιρειών ή αν συνεχίσει η τελευταία να λειτουργεί αυτόνομα.

[Amazon]

Loading